VIDEO | Imagini cu momentul în care autocarul lovește bariera de la intrarea în Pasajul Unirii. Ce a transmis Ambasada Greciei la București

26 dec. 2022
371 Afișari
VIDEO | Imagini cu momentul în care autocarul lovește bariera de la intrarea în Pasajul Unirii. Ce a transmis Ambasada Greciei la București

Au apărut primele imagini de pe camerele de filmat care au surprins momentul în care autocarul cu turiști greci a lovit violent bariera de la intrarea în Pasajul Unirii. Capturile arată cum autocarul a atins cu partea de sus bara pe care se aflau indicatoarele rutiere și cum aceasta s-a prăbușit aproape instantaneu pe plafonul autocarului.

Au fost publicate primele imagini de la locul accidentului care a paralizat centrul Bucureștiului în ziua de vineri, 23 decembrie. Atunci, un autocar care transporta turiști greci și era la câteva minute de locul destinației a agățat bariera de la intrarea în pasaj, aceasta prăbușindu-se pe plafonul autocarului. În urma accidentului, un bărbat de 55 de ani și-a pierdut viața iar alte 22 de persoane au fost rănite.

VIDEO | Imagini cu momentul în care autocarul lovește bariera de la intrarea în Pasajul Unirii

Se poate observa cum autocarul „agață” practic această barieră pe care sunt atașate semnele de circulație și cum aceasta se prăbușește aproape imediat pe plafonul autocarului.

„Din păcate a fost un accident destul de grav. În momentul acesta numărul total al victimelor este de 22 de persoane transportate la patru spitale din București și o persoană care a decedat în urma manevrelor de resuscitare. Mai este un pacient în stare gravă, intubat, internat la Floreasca. Au fost preluate de ISU și duse la hotelul din București unde aveau rezervări. Am vorbit cu ambasada Greciei și va exista translator la spitalele la care au ajuns victimele. Intervenția la fața locului s-a încheiat”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, la scurt timp după accident.

Mesajul de mulțumire transmis de Ambasada Greciei la București

Ambasada Greciei la București a publicat un mesaj prin care a mulțumit personalului medical și asistentelor care au tratat pasagerii eleni răniți vineri în accidentul rutier de la intrarea în Pasajul Unirii.

„Ambasada Greciei la Bucureşti exprimă calde mulţumiri personalului medical şi asistentelor medicale din spitalele care au tratat răniţii după accidentul autobuzului turistic grec din Bucureşti. (…) Contribuţia lor este inestimabilă în a face faţă tragediei”, au transmis diplomații eleni, conform News.ro.

Șoferul autocarului a fost testat atât cu aparatul etilotest cât și cu cel DrugTest, rezultatul fiind negativ. În acest sens, Poliția Rutieră a comunicat că șoferului i-a fost deschis dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Brigăzii Rutiere sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

acc autocar

CITEȘTE ȘI

Peste 3.200 de bucureșteni au sunat în ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanță. Aproape două treimi au fost cazuri grave și foarte grave

Programul mall-urilor și al supermarketurilor din București de Anul Nou

Ce faci dacă nu-ți sunt bune cadourile primite de Crăciun? Tot ce trebuie să știi când vrei să faci un retur online

Cookies