VIDEO | „Hoțul de becuri” din București. Intră pâș-pâș în blocuri, se cocoață pe ce apucă, deșurubează, inșfacă și pleacă. Ținta preferată: becurile din Titan

28 aug. 2023
8938 Afișari
VIDEO |
VIDEO | "Hoțul de becuri" din București. Intră pâș-pâș în blocuri, se cocoață pe ce apucă, deșurubează, inșfacă și pleacă. Ținta preferată: becurile din Titan. Sursa foto: Facebook/ Cetățean Sector 3/ Grigore Laura

Un bărbat și-a făcut un obicei din a fura becuri din lămpile LED aflate într-o scară de bloc din Sectorul 3 al Capitalei. După ce ar fi furat de mai multe ori, o bucureșteancă s-a hotărât să sune la Poliție și să îl posteze pe hoț pe Facebook, pentru a-l identifica.

„Hoțul cu abonament”

O bucureșteancă din Sectorul 3 a observat că, în ultimul timp, tot dispar becuri din lămpile LED de pe scara blocului în care locuiește, în zona Titan. Ulterior, a verificat camerele de supraveghere ale blocului și a găsit vinovatul: un bărbat în vârstă.

Astfel, deranjată de cele sesizate, femeia s-a gândit să posteze câteva imagini cu bărbatul pe pagina de Facebook „Cetățean Sector 3” și să le ceară ajutorul internauților, pentru a-l găsi.

Mai mult de atât, bucureșteanca susține că bărbatul respectiv are un anumit program în care vine și fură din scara de bloc:

Hoțul cu abonament.
De câteva luni, persoana din imaginile de mai jos s-a abonat la lămpile LED cu senzor montate la noi pe scară, din banii proprietarilor. Vine din când în când, în timpul zilei (în jur de 11 dimineața) și fură din lămpi.” (G. L.)

Până în momentul publicării postării, „hoțul” ar fi furat deja din 13 lămpi. Femeia s-a panicat, a crezut că poate individul va începe să fure și din apartamente, așa că a alertat autoritățile:

Am făcut reclamație la Poliție, au venit, au încercat să ia amprente, dar nu au avut cum. Este o persoană pe care Poliția o cunoaște de la alte furturi de camere video, dar pe care nu o găsesc.

Acum fură lămpi, dar nu-mi garantează nimeni că nu va încerca să intre și în apartamente.” (G. L.)

„Hoțul” are cartelă de acces în bloc

Bucureșteanca a fost pusă pe cercetări și a aflat că „hoțul” are cartelă de acces în bloc și, astfel, intră și fură nestingherit din lămpi.

Inițial, suna la interfon și aștepta ca cineva să îi deschidă ușa, dar, acum, a avansat, potrivit spuselor femeii:

Are cartelă de acces. La început suna până îi deschidea cineva, acum se descurcă.”

De asemenea, femeia a mai susținut că bărbatul respectiv nu locuiește în bloc, deci, nu se știe de unde a făcut rost de cartelă.

Bărbatul ar mai fi furat și din alte sectoare

Postarea femeii a ajuns să fie văzută de mai mulți bucureșteni, printre care și un om din scara căruia a furat același bărbat:

Și la noi a făcut „curățenie” același individ. (C. D.)
Mai mult decât atât, „hoțul” a fost surprins pe camerele de supraveghere cum se urca pe barele scărilor din bloc pentru a fura.

Recent, câteva persoane erau cât pe ce de a-l prinde pe „hoț”, pe o scară din Sectorul 2 al Capitalei, dar a reușit, cumva, să scape și de această dată:

Acum o oră eram aproape să îl prindem la o scară din Sectorul 2, dar a reușit să scape.” (F. V. B.)

Mai multe persoane așteaptă ca bărbatul să fie prins, iar bunurile să fie înapoiate.

Te-ar putea interesa și:

Cookies