VIDEO | Hidranții care fie nu merg, fie sunt sub parcarea de la primăria de sector. O problemă uriașă, scoasă la iveală de un incendiu devastator din București

04 iun. 2024
342 afișări
VIDEO | Hidranții care fie nu merg, fie sunt sub parcarea de la primăria de sector. O problemă uriașă, scoasă la iveală de un incendiu devastator din București
VIDEO | Hidranții care fie nu merg, fie sunt sub parcarea de la primăria de sector. O problemă uriașă, scoasă la iveală de un incendiu devastator din București. Sursa foto: captură video YouTube/Recorder

Un incendiu care a izbucnit anul trecut în București a scos la iveală o gravă problemă pentru siguranța publică: hidranți blocați și nefuncționali, ce nu pot ajuta echipajele de pompieri.

O gravă problemă din București, scoasă la iveală de un incendiu: hidranți nefuncționali

Anul trecut, data de 26 iulie, un incendiu puternic a izbucnit în București, la doi pași de Biserica Sfinții Constantin și Elena din Sectorul 3. Pompierii au avut o misiune dificilă: nu au avut apă suficientă pentru alimentarea autospecialelor, iar această situație gravă a dus la extinderea flăcărilor.

Flăcările au distrus 17 case, iar mai mulți bătrâni și copii au fost salvați în ultimul moment.

Dar, pentru că n-a murit nimeni, opinia publică a trecut repede peste această catastrofă. La fel și autoritățile, care au continuat să ignore problema, potrivit Recorder.

De curând (acum câteva săptămâni), cei 26 de bucureșteni care au fost afectați de incendiu au semnalat Recorder o problemă gravă: în continuare, cel puțin un hidrant din zonă nu funcționează și a fost acoperit de un loc de parcare al Primăriei Sector 3.

Sursa foto: captură video YouTube/Recorder
Sursa foto: captură video YouTube/Recorder

Recorder a mers la fața locului

Apa Nova a dat vina pe pompieri, însă reprezentanții companiei au recunoscut că hidrantul reclamat de bucureșteni era defect și a fost schimbat abia după sesizarea făcută de Recorder – la nouă luni de la incendiu.

Primăria Sectorului 3 și Robert Negoiță au dat vina pe Apa Nova: compania care administrează rețeaua de apă a Bucureștiului nu ar fi marcat prezența hidrantului. Administrația locală și primarul Sectorului 3 au mai spus că hidrantul ar fi poziționat între două locuri de parcare, astfel că poate fi accesat.

Pompierii au spus că se confruntă cu un adevărat fenomen: de cele mai multe ori sunt în imposibilitatea de a accesa hidranții în timpul intervențiilor.

În urma investigațiilor, Recorder a descoperit că în Sectorul 3, în zona unde a avut loc incendiul, există mai multe locuri de parcare care au fost trasate peste hidranți. Totodată, există și situații în care hidranții au fost acoperiți cu asfalt.

Bucureștenii care au fost afectați de incendiu dovedesc că, înainte de incendiu, i-au semnalat lui Robert Negoiță că un hidrant din zonă era acoperit de un loc de parcare, însă edilul a spus că nu este vreo problemă.

VIDEO

Cookies