VIDEO | Hai că prindem aripi! Doamna Firea ne face azi aeroportul din sud, ca să vină în București turiști de pe toată planeta. Dl. Băluță și județul Giurgiu vor cumpăra terenul

17 mai 2024
10188 afișări
VIDEO | Hai că prindem aripi! Doamna Firea ne face azi aeroportul din sud, ca să vină în București turiști de pe toată planeta. Dl. Băluță și județul Giurgiu vor cumpăra terenul
VIDEO | Hai că prindem aripi! Doamna Firea ne face azi aeroportul din sud, ca să vină în București turiști de pe toată planeta. Dl. Băluță și județul Giurgiu vor cumpăra terenul | Sursa imagini colaj: Gabriela Firea, Unsplash

Bună ziua, dragi bucureșteni, în cazul în care ați ratat noutățile electorale ale zilei, aflați că doamna Firea tocmai ne-a promis aeroport nou în localitate.

Domnul Burduja ne va face prin București tuneluri rutiere ca-n Boston, doamna Firea lungea ieri metroul în toate zările orașului, iar azi ne reamintește de aeroportul din sudul Bucureștiului, despre care s-a mai vorbit de-a lungul anilor și despre care ne spune spune acum și doamna candidat PSD la Primăria Capitalei:

Este un proiect așteptat de 20 de ani. S-a vorbit mult despre necesitatea ca Bucureștiul să mai aibă încă un aeroport internațional,  în sud, pe lângă cel din nordul Capitalei – Otopeni, Henri Coandă. S-a vorbit, cum spuneam, mult și s-a făcut, din păcate, puțin. Mă bucur că am putut ajuta, cât de puțin, și sper că în perioada următoare mai mult, ca acest proiect să prindă aripi, să prindă contur, să fie realizat. Și, odată intrat pe mâna colegului meu Daniel Băluță și a echipei sale, și având garanția susținerii Ministerului Transporturilor și sușținerea premierului Ciolacu, pe care o avem, azi am discutat despre acest obiectiv, sunt absolut convinsă că-ntr-un timp foarte scurt, aș spune chiar record, ne vom întâlni la inaugurare.

„Noul Aeroport București Sud e investiție vitală”

Gabriela Firea crede că acest nou aeroport din București,  din sud, va fi mană cerească pentru turismul local:

Pentru bucureșteni și nu numai, această investiție este vitală ș m-aș bucura ca, împreună, să determinăm din ce în ce mai mulți turiști din Europa și din întreaga lume să vină în București pentru a admira clădirile monumentale, parcurile deosebite (desigur, să fie îngrijite), Centrul Vechi al Capitalei și, de asemenea, să se bucure de români, care sunt extrem de primitori.

Candidata PSD la Primăria Capitalei și colegul său de partid Daniel Băluță, primar al Sectorului 4 – la rându-i candidat pentru un nou mandat –  au vorbit despre aeroportul cel nou din București la prezentarea unui studiu de oportunitate coordonat de compania franceză SETEC.

Băluță: PS 4 și CJ Giurgiu vor cumpărat terenul pentru Aeroportul București Sud

Planul sună astfel:  Primăria Sectorului 4 va cumpăra, împreună cu Consiliul Județean Giurgiu, terenul necesar pentru viitorul Aeroport București Sud. Daniel Băluță a declarat, potrivit News.ro, că noul aeroport ar urma să permită transportul anual a peste 11 milioane de pasageri și 30.000 de tone de mărfuri:

Ceea ce am început de acum un an ca idee, ca dorinţă, astăzi prinde contur. În urma asocierii cu Consiliul Judeţean Giurgiu, am pus baza unei structuri care va pune în practică acest proiect existent, ca intenţie, încă din anul 1973. Împreună am făcut primul pas, alături de partenerii francezi de la Setec, cu experienţă vastă în privinţa infrastructurii aeroportuare. Bucureştiul este polarizat, a existat o diferenţă foarte mare între nordul şi sudul Bucureştiului, fapt ce produce consecinţe grave, ce face nordul oraşului să fie sufocat de propriul succes. Avem o necesitate majoră pentru zona de sud a oraşului. Şi economic, dar şi în privinţa infrastructurii. Acesta este fundamentul iniţierii procedurilor despre care vorbim. Sunt convins că împreună cu partenerii noştri, vom reuşi să ducem la capăt acest proiec

Daniel Băluță mai spune că suprafața pentru Aeroportului București Sud va putea avea de la 300 până la 1000 de hectare și că pentru construirea lui se iau în calcul două posibile locații: Grădiștea și Adunații Copăceni. Decizia finală va fi luată după finalizarea  studiilor de prefezabilitate și fezabilitate, va fi stabilită exact locația.

Economica.net amintește că, în anul 2018, atunci când se vorbea la nivel guvernamental despre construirea unui nou aeroport ăn București, prin Parteneriat Public Privat (PPP), urma să fie proiectat pentru un trafic de 30 de milioane de pasageri şi să fie dotat cu cel puţin 2 terminale.

Cookies