VIDEO | Fenomen meteo neobișnuit în România. Explicația directorului ANM, Elena Mateescu

18 ian. 2022
1307 Afișari
VIDEO | Fenomen meteo neobișnuit în România. Explicația directorului ANM, Elena Mateescu
VIDEO | Fenomen meteo neobișnuit în România. Explicația directorului ANM, Elena Mateescu

Oamenii au fost uimiți de acest fenomen meteo. Ciudățenia a fost filmată, iar apoi a fost publicată pe rețelele de socializare.

Fenomen meteo neobișnuit în România. Explicația directorului ANM, Elena Mateescu. Ce-i drept, nu vedem prea des în țara noastră așa ceva.

Fenomen meteo neobișnuit în România

Fenomenul ieșit din comun s-a întâmplat și a fost filmat de oamenii din Lupeni, Hunedoara. O furtună de zăpadă cu tunete și fulgere a lovit această zonă a țării.

Este neobișnuit deoarece fulgerele și tunetele sunt specifice anotimpului cald, dar de data aceasta însoțeau o furtună de zăpadă. Imaginile au surprins fulgerele și se pot auzi și tunetele.

Sursă video: Facebook/ Severe Weather Alert – România

Furtuna de zăpadă cu fulgere și tunete a fost surprinsă luni, 17 ianuarie 2022, în Lupeni, Hunedoara. Aproape toată România s-a aflat luni sub avertizări de vânt puternic, viscol și ninsori.

Explicația directorului ANM, Elena Mateescu

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a declarat că acest fenomen ciudat s-a întâmplat deoarece în spatele frontului de masă de aer cald s-a aflat un front de aer mai rece cuplat cu masa de aer dinspre latitudini nordice, dinspre partea de nord-est a Europei. Asemenea fenomene au apărut mai ales în regiunile de vest, centru și est a României. Aici, în ultimele 24 de ore au fost în special intensificări ale vântului susținute și ninsori viscolite, potrivit antena3.ro.

Intensificările susținute ale vântului continuă să fie în partea de est, centru și local în sud și sud-estul României, dar și în zonele de munte, acolo unde până marți seară, 18 ianuarie, la ora 20:00, rămâne în vigoare avertizarea meteo de tip cod galben, a mai spus Elena Mateescu, directorul ANM, conform sursei citate.

Amintim că, un alt mesaj de tip cod galben a fost emis de Administrația Națională de Meteorologie și este valabil în intervalul 18 ianuarie, ora 20:00 – 19 ianuarie, ora 08:00. Fenomenele și zonele afectate sunt: intensificări susținute ale vântului în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură. Rafalele vor înregistra viteze de 90 – 110 kilometri la oră.

 

Cookies