VIDEO | Două noi pasaje vor fi inaugurate în această primăvară pe Bulevardul Theodor Pallady. Lucrările sunt într-un stadiu foarte avansat

06 mart. 2023
796 Afișari
VIDEO | Două noi pasaje vor fi inaugurate în această primăvară pe Bulevardul Theodor Pallady. Lucrările sunt într-un stadiu foarte avansat
VIDEO | Două noi pasaje vor fi inaugurate în această primăvară pe Bulevardul Theodor Pallady. Lucrările sunt într-un stadiu foarte avansat. Sursa foto: Captură YouTube

Lucrările la două pasaje din zona de Est a Capitalei, pe direcția Autostrăzii Soarelui A2, sunt în plină desfășurare. Acestea au început în anul 2022, iar stadiul construcțiilor este foarte avansat. Cele două pasaje vor fi inaugurate în această primăvară.

Cele două pasaje de pe Bulevardul Theodor Pallady se apropie de momentul inaugurării

Se construiesc două noi pasaje pe Bulevardul Theodor Pallady, în prezent, lucrările fiind derulate de Primăria Sectorului 3. Acestea au început în anul 2022, în aprilie, respectiv noiembrie, iar gradul avansat în care se află construcțiile promit ca în această primăvară să fie inaugurate.

Primul pasaj este cel care se află la ieșirea spre A2 sau intersecția Bulevardului Theodor Pallady cu strada Drumul Între Tarlele. Construcția acestuia se va face peste prima intersecție pe care șoferii circulă, venind de pe A2 și intră în București.

Această intersecție cu sens giratoriu era considerată drept una dintre cele mai periculoase din Capitală. Aici s-au produs numeroase accidente și tamponări, transmite Hot News.

Pasajul se construiește pe Bulevardul Theodor Pallady, aflându-se între benzile de circulație prezente. Construcția va avea 340 de metri lungime, fiind incluse și rampele și două benzi pe fiecare sens. La nivelul solului se va realiza un sens giratoriu.

Astfel, șoferii care vin din direcția Autostrăzii sau care ies din Capitală vor traversa pe sus intersecția. Acest lucru va diminua conflictele rutiere.

Lucrările pentru executarea proiectului au fost începute în aprilie 2022. Termenul în care ar trebui finalizate este aprilie 2023.

Investiția ajunge la o valoare de 38 de milioane de lei.

Structura pasajului a fost deja realizată, continuând să se lucreze la elementele de suprastructură și la hidroizolație.

Firma care se ocupă de executarea lucrărilor este una dintre cele ale Primăriei, anume Algorithm Residential S3. Aceasta a construit și parcarea de pe Bulevardul Decebal.

Al doilea pasaj de pe Bulevardul Theodor Pallady va fi gata până la 1 mai 2023, spune Robert Negoiță

Cel de-al doilea pasaj se află la intersecția Bulevardului Theodor Pallady cu strada Teclu, ce se situează în dreptul Ikea. Construcția acestuia este efectuată cu rapiditate de muncitori.

Lucrările în cadrul acestuia au fost începute în noiembrie 2022, iar ridicarea structurii acestuia se apropie de finalizare. Proiectul pentru pasaj prevede, practic, două pasaje paralele, fiind construite pe partea din mijloc a Bulevardului.

Cu ajutorul acestora, traficul de la sol va fi organizat astfel încât autoturismele să circule în mai multe direcții. Acest lucru va încuraja circulația de la intrarea în zona spațiilor comerciale să fie făcută astfel încât să nu existe conflicte rutiere pe direcțiile principale, dinspre și spre oraș.

Pasajele paralele nu au aceeași lungime – unul este mai scurt, iar celălalt mai lung, fiind construit peste o linie de tramvai.

La pasajul scurt au fost construiți pilonii podului și au fost montate grinzile. În continuare se lucrează la rampele pentru urcare și coborâre.

Picioarele podului de la pasajul al doilea, cel care este mai lung, sunt în curs de ridicare. De asemenea, au fost așezate o parte din grinzi la 3 deschideri din cele 10.

Lucrările la acest pasaj au fost începute în luna noiembrie a anului trecut. Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat că pasajul va fi gata până la data de 1 mai 2023.

Valoarea investiției ajunge la aproximativ 40 de milioane de lei, iar lucrările sunt realizate de Algorithm Residential S3, societatea PS3.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies