VIDEO | Două magazine Mega Image din Sectorul 5, amendate și închise. Echipele CRPC au găsit aici gândaci, mizerie și produse expirate

08 feb. 2022
2937 afișări
VIDEO | Două magazine Mega Image din Sectorul 5, amendate și închise. Echipele CRPC au găsit aici gândaci, mizerie și produse expirate
Două magazine Mega Image din Sectorul 5, amendate și închise. Echipele CRPC au găsit aici gândaci, mizerie și produse expirate

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului București-Ilfov, a efectuat astăzi, 8 februarie 2022, controale în două magazine din Capitală, ce fac parte din lanțul de supermarketuri Mega Image.

Controale în două magazine Mega Image

Cele două magazine Mega Image se află în Sectorul 5 al Capitalei. Horia Constantinescu, președintele ANPC a declarat că deoarece în ultima vreme în urma controalelor din Mega Image au fost întocmite o mulțime de procese verbale, acestea vor fi puse la dispoziția cumpărătorilor. Astfel, constatând abaterile pentru care operatorul economic a fost sancționat, clienții vor învăța la ce trebuie să fie atenți când fac cumpărături de aici.

Pentru abaterile de la legislația în domeniu acestora le-au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 27.000 de lei și alte două măsuri complementare, anume:

  • Oprirea definitivă de la comercializarea și retragerea din circuitul consumului umana produselor cu deficiențe.
  • Oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea problemelor constate.

Ce nereguli au fost găsite în magazine

În urma controalelor efectuate de echipele CRPC București-Ilfov au fost constatate nereguli grave ce au dus la sancționarea operatorului economic. Printre acestea se numără:

  • Comercializarea unor produse expirate.
  • Comercializarea de legume și fructe ce prezentau lovituri mecanice și mucegai, fiind improprii consumului uman.
  • Comercializarea unor produse congelate ce prezentau cantități mari de gheață în ambalaje.
  • Prezența infestației cu gândaci (vii și morți, în capcane).
  • Spații de depozitare igienizate necorespunzător.
  • Vitrine frigorifice ce prezentau zone extinse de rugină, resturi alimentare, vopsea exfoliată și ventilatoare pline de grăsime și praf.
  • Pavimentul era neigienizat, iar pe anumite zone era încărcat de grăsime și praf.

Săptămâna trecută au fost efectuate controale și în alte magazine Mega Image, aflate în Chiajna și Brănești. Cu toate că în urma controalelor au fost aplicate amenzi, în acest lanț de magazine se găsesc și acum o mulțime de nereguli.

Până la acest moment Mega Image nu a făcut public nici un comunicat referitor la controalele efectuate de CRPC București-Ilfov, în data de 8 februarie 2022. Vor reveni cu detalii în cazul în care compania va transmite un punct de vedere oficial.

 

Cookies