VIDEO | Doamna Firea promite azi o nouă Sală Polivalentă în București. O să fie lângă Arena Națională și o să aibă 20.000 de locuri

06 iun. 2024
257 afișări
VIDEO | Doamna Firea promite azi o nouă Sală Polivalentă în București. O să fie lângă Arena Națională și o să aibă 20.000 de locuri
VIDEO | Doamna Firea promite azi o nouă Sală Polivalentă în București. O să fie lângă Arena Națională și o să aibă 20.000 de locuri. Sursa foto: Captură de ecran Facebook

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a declarat că va construi o nouă sală polivalentă în București, cu capacitate de 20.000 de locuri, dar asta doar dacă va câștiga alegerile de duminică, 9 iunie. Proiectul sălii a fost început în acum patru ani, pe când Firea era primar al Municipiului București, însă nu a mai fost continuat după ce aceasta a pierdut alegerile din septembrie 2020.

O nouă Sală Polivalentă pentru București a revenit iar în discuție, de data aceasta din partea Gabrielei Firea, senatoare și candidată PSD la Primăria Municipiului București, care promite că va începe o astfel de construcție în Capitală, însă doar dacă va câștiga alegerile locale de pe 9 iunie.

Gabriela Firea vrea Sală Polivalentă nouă în București dacă iese primar. O să fie lângă Arena Națională și să aibă 20.000 de locuri, spune candidata PSD

Proiectul pentru o Sală Polivalentă de 20.000 de locuri a fost început în anul 2020, pe când Firea încă era primar al Capitalei, însă lucrările au stagnat în ultimii patru ani.

„Bucureștiul este singura capitală europeană care nu are încă o sală multifuncțională, pentru competiții sportive și culturale. S-au pierdut încă patru ani pentru construcția Sălii Polivalente, din apropierea Arenei Naționale.
Am lăsat acest proiect la cheie în 2020. Cu studiu de fezabilitate aprobat și contract semnat pentru proiectare și execuție. De atunci, am auzit doar declarații halucinate că nu s-au făcut pași pentru că nu e bine ales locul. De patru ani, terenul e pârloagă!”, a transmis Gabriela Firea pe Facebook.

În teorie, această sală polivalentă ar fi cea mai mare din România, potrivit senatoarei. De asemenea, sala ar urma să poată fi folosită la concerte, congrese sau alte evenimente extrasportive.

„Unde s-ar putea construi o astfel de sală mai potrivit decât în Complexul Sportiv „Lia Manoliu”, lângă Arena Națională? Tocmai asta a fost gândirea, să construim acolo un campus sportiv și cultural.
Voi construi Sala Polivalentă, cea mai mare sală de acest gen din România, cu o capacitate de 20.000 de locuri!
Această sală multifuncțională va răspunde noilor tendințe europene și va avea spații destinate unor evenimente diverse, de la concerte live, la conferințe şi congrese, dar va respecta și cerințele federațiilor naționale sportive pentru organizarea de competiţii naționale şi internaționale de nivel Liga Campionilor şi Jocuri Olimpice.”

CITEȘTE ȘI

Cookies