VIDEO | Dl. Nicușor, azi primar, a luat pauză de la treburile electorale și a vizitat trei șantiere pentru consolidarea seismică. „Vrem să mai deschidem încă cinci anul ăsta”

04 mart. 2025
342 afișări
VIDEO | Dl. Nicușor, azi primar, a luat pauză de la treburile electorale și a vizitat trei șantiere pentru consolidarea seismică. „Vrem să mai deschidem încă cinci anul ăsta”
VIDEO | Dl. Nicușor, azi primar, a luat pauză de la treburile electorale și a vizitat trei șantiere pentru consolidarea seismică. „Vrem să mai deschidem încă cinci anul ăsta” | Sursa foto: Captură video Nicușor Dan - Facebook

Primarul-candidat Nicușor Dan a vizitat, azi, 4 martie, la împlinirea a 48 de ani de la cutremurul devastator care a zguduit Bucureștiul, trei dintre șantierele aflate în derulare pentru consolidarea clădirilor vulnerabile.

Potrivit datelor oficiale oferite de Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, există 412 imobile cu risc seismic 1 (RsI), scrie HotNews.ro.

Nu numai astfel de probleme zguduie din temelii Bucureștiul, ci și investițiile în infrastructura de transport public care întârzie să răspundă unor chestiuni imperioase, cum ar fi modernizarea șinelor de tramvai atât de degradate, încât pot pune în pericol viața angajaților STB, călătorilor și, totodată, conducătorilor auto care circulă pe calea de rulare.

În timp ce primarul general al Capitalei lua o pauză de la campania electorală pentru a vizita șantierele de consolidare a clădirilor cu risc seismic, pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu o șină de mai bine de un metru străpungea un tramvai de pe linia 36.

Nicușor Dan: „Vrem să mai deschidem încă 5 șantiere până la sfârșitul anului”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vizitat astăzi trei dintre șantierele ce se află în derulare pentru consolidarea clădirilor vulnerabile: clădirea de pe Strada Boteanu, fostul Club A și blocul de pe Strada Bărăției 50. Edilul spune că vrea ca alte cinci șantiere să se deschidă până la sfârșitul acestui an.

Lucrările progresează conform planului, iar obiectivul nostru este să deschidem încă cel puțin 5 șantiere până la finalul anului. În plus, avem în derulare 153 de proiecte de consolidare, aflate în diverse stadii de pregătire a documentațiilor tehnice.

Primăria Capitalei, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), va atrage aproximativ 2,48 miliarde lei, dintre care 2,20 miliarde lei provin din Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic, pentru consolidarea a 72 de imobile aflate deja pe lista sinteză.

De asemenea, prin PNRR, PMB are 17 contracte de finanțare nerambursabilă, în valoare de peste 280 milioane de lei, mai spune Nicușor Dan.

Cu aceste fonduri, vom întări blocuri de locuințe, monumente istorice, clădiri emblematice, muzee și case memoriale, protejând astfel patrimoniul cultural al Bucureștiului și asigurându-i viitorul.

O șină a străpuns podeaua unui tramvai de pe linia 16

În timp ce Nicușor Dan se afla în vizită pe șantierele pentru consolidarea clădirilor menționate anterior, un incident extrem de grav crea îngrijorări printre bucureștenii care folosesc transportul public din București.

În jurul orei 9:00, o bucată din șina de tramvai de pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu străpungea podeaua unui tramvai de pe linia 16. Incidentul ar fi putut avea urmări grave, având în vedere că bucata de metal a găurit podeaua tramvaiului în zona burdufului și s-a înfipt într-un scaun. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Societatea de Transport București a decis suspendarea temporară a circulației tramvaielor pe tronsonul Bulevardului Dimitrie Pompeiu – Bulevardul Lacul Tei începând de miercuri, 5 martie, călătorii fiind preluați de o linie navetă de autobuze.

Totodată, STB S.A. va solicita Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov și Primăriei Capitalei identificarea unor soluții alternative și pentru alte zone unde calea de rulare este deficitară, precum Bulevardul Basarabia, Bulevardul Chișinău, Calea Călărașilor și Bulevardul Corneliu Coposu.

Cetățenii reclamă constant, în special pe rețelele de socializare, pericolul șinelor de tramvai degradate și cer Primăriei Capitalei să investească în modernizarea lor înainte ca astfel de incidente să se transforme în tragedii.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies