VIDEO | Discursul supărat al domnului Piedone, că poate l-ați ratat. Se simte trădat de corporatiști și „calculatoriști” din tot Bucureștiul, care nu l-au vrut primar general

10 iun. 2024
1064 afișări
VIDEO | Discursul supărat al domnului Piedone, că poate l-ați ratat. Se simte trădat de corporatiști și
VIDEO | Discursul supărat al domnului Piedone, că poate l-ați ratat. Se simte trădat de corporatiști și "calculatoriști" din tot Bucureștiul, care nu l-au vrut primar general | Sursa foto: Inquam Photos / Mălina Norocea

Probabil că, undeva înăuntrul său, Cristian Popescu Piedone, primarul care aterizează matinal în balcoanele oamenilor, care a promis păduri, STB gratis și metrou, chiar, chiar credea că va fi ales primar general al Capitalei la alegerile locale de ieri din București.

Piedone, supărat pe bucureșteni, după rezultat: Ei au ales, ei vor culege!

În discursul său de după ora 22:00, după anunțarea rezultatelor exit poll, unde figura cu un blestemat 13%, mult năduf a ieșit la lumină:

În primul rând, vreau să felicit primarul ales, pentru că are legitimitatea bucureștenilor.. Ei au ales, ei vor culege. Au început a spera că se va schimba ceva, acești bucureșteni. Și-au sperat ce au văzut în acești patru ani, sper să nu vadă și-un următorii patru, auzindu-l pe Nicușor Dan că va face foarte multe referendumuri. OK, dacă cu asta se va ocupa în următorii patru ani, felicităm bucureștenii.

Discursul a continuat pe același pe același ton dual-conflictual: ba supărare, ba resemnare. Ba mulțumiri pentru participarea la vot, ba „o să vedeți voi ce prostie ați făcut că nu m-ați ales pe mine”.  Oricum, ne-a certat pe toți pentru cum am votat în București:

Noi, reprezentanții PUSL în Consiliul General, așa cum am spus, vom rămâne alături de cetățenii Bucureștiului, cărora le mulțumesc pentru încrederea acordată mie și PUSL, pentru votul acordat. Le mulțumesc și celor care au ieșit la vot și n-au votat PUSL. Toamna se numără bobocii. (…) Partidul va conta, se vede astăzi în opțiunea electoratului, nu neapărart în București, pentru că Bucureștiul este un județ. Important e că PUSL nu și-a pierdut cetatea de la Sectorul 5. Vlad Popescu Piedone este primarul Sectorului 5. Mulțumesc cetățenilor Sectorului 5, n-am să-i dezamăgesc, Vlad Popescu Piedone e mai ambițios decât mine, să facem din Sectorul 5 regretul bucureștenilor că n-au votat un candidat care să fie alături de ei. Un candidat care să sufere odată cu ei. Dar, ne supunem democrației și mergem mai departe.

În acest moment al discursului, domnul Piedone a explicat de ce s-a îmbrăcat cum s-a îmbrăcat, adică în „port național”: a ales acest outfit deoarece, spune dumnealui, “avem alegeri naționale”, și acolo, „pe național”, e adevărul, nu la București, la corporatiști și calculatoriști care nu îl apreciază pe dumnealui::

Acolo contează, acolo-s românii dezamăgiți, nu corporatiști, nu oameni care votează uitându-se doar la calculator, nu-i interesează bunăstarea, curățenia, parcurile șiu multe alte lucruri. Sper ca primarul general legitimat de dumneavoastră să nu vă dezamăgească. (…) Noi, în CGMB, vom vota proiectele doar în interesul dumneavoastră.

Mai jos, discursul domnului Piedone, în întregimea sa:

Probabil te interesează și:

Cookies