VIDEO | Demolition Day în Sectorul 1. Un chioșc de flori de la Gara de Nord și mai multe panouri publicitare ilegale au fost puse la pământ

11 ian. 2023
615 Afișari
VIDEO | Demolition Day în Sectorul 1. Un chioșc de flori de la Gara de Nord și mai multe panouri publicitare ilegale au fost puse la pământ
VIDEO | Demolition Day în Sectorul 1. Un chioșc de flori de la Gara de Nord și mai multe panouri publicitare ilegale au fost puse la pământ | Sursă foto: Captură Facebook-Clotilde Armand

Primarul din Sectorul 1, Clotilde Armand, anunță că toate construcțiile ilegale ce au fost ridicate pe domeniul public din aria administrată vor fi demolate.

Construcțiile ilegale din Sectorul 1 vor fi demolate

Echipele din cadrul Poliției Locale Sector 1 și ADP Sector 1 au demolat un chioșc de flori ce era construit ilegal pe domeniul public. Acesta de afla chiar la Gara de Nord din București, la intersecția cu bulevardul Dinicu Golescu.

O construcție inestetică, murdară și ruginită care ocupa jumătate de trotuar, nu avea ce căuta acolo. A ajuns acum la fier vechi.

Așa cum am promis, la Sectorul 1 nimeni nu este mai presus de lege, iar cine nu a înțeles nici până acum acest lucru, suportă consecințele, a declarat Clotilde Armand.

De asemenea, în cursul acestei dimineți, aceleași echipe s-au ocupat de demolarea mai multor panouri publicitare ce erau montate ilegal în cartierul Străulești și pe strada Nordului. 

Zeci de demolări au fost realizate în ultimii 2 ani

În ultimii doi ani, Primăria Sectorului 1 a demolat numeroase construcții realizate în mod ilegal. Prin această acțiune s-a dorit eliberarea domeniului public. În total au fost demolate aproximativ:

  • 70 de panouri publicitare,
  • 30 de chioșcuri.

De asemenea, edilul Sectorului 1 a transmis că unele persoane au înțeles mesajul transmis de Primărie, așa că au luat chiar ele acțiuni în acest sens. Săptămâna trecută, o firmă de publicitate a luat decizia de a demola pe cont propriu un panou ce fusese amplasat ilegal în Piață Domenii.

Acest panou nu mai era utilizat și nu mai respecta regulamentele urbanistice în vigoare, a transmis Clotilde Armand.

Respectiva firmă a cerut sprijinul administrației publice pentru a putea demola panoul în condiții de siguranță. Astfel că, PS1 s-a ocupat de asigurarea siguranței pietonilor și de eliberarea parcării din zona respectivă.

Cookies