VIDEO | Demolări în Parcul Herăstrău. Au fost puse baroasele pe terasa ilegal construită a restaurantului “Ceaunul Crăpat”

14 dec. 2022
2787 Afișari
VIDEO | Demolări în Parcul Herăstrău. Au fost puse baroasele pe terasa ilegal construită a restaurantului “Ceaunul Crăpat”
VIDEO | Demolări în Parcul Herăstrău. Au fost puse baroasele pe terasa ilegal construită a restaurantului “Ceaunul Crăpat”

Primăria Capitalei a început astăzi să demoleze astăzi o terasă construită ilegal în Parcul Herăstrău (actualmente Parcul Regele Mihai) și anunță că, în zilele care urmează, vor fi acțiuni similare în Parcul Cișmigiu și în Parcul Carol.

Primăria a început demolarea terasei, proprietarii au continuat

Viceprimarul Horia Tomescu publică, pe pagina sa de Facebook, o înregistrare video de la demolare, intervenție organizată prin ALPAB, cu sprijinul poliției locale.

Terasa demolată astăzi are 120 de metri pătrați și a fost construită ilegal  în jurul restaurantului ”La ceaunu’ crăpat”, mai spune viceprimarul Tomescu:

Clădirea restaurantului are 79 mp și este proprietatea unei societăți comerciale, în urma unui act de vânzare-cumpărare încheiat cu Primăria Sectorului 1 în urmă cu mulți ani. Dar terasa era construită ilegal, fără autorizație de construire. Exista o despoziție de demolare din vara lui 2020 și am pus-o în aplicare. Demolarea a început în această dimineață și se va încheia mâine.

Horia Tomescu a declarat, pentru Hotnews, că demolarea a fost începută de ALPAB, dar că societatea care folosea terasa a cerut să o demoleze singură, ca să își recupereze materialele:

Demolarea o face cel care este în chirie acolo, un chiriaș de care ALPAB nu știa, fiindcă nu au fost notificați. Acesta ne-a rugat să-l lăsăm să își ia singur elementele puse ilegal ca să le valorifice ulterior. Orice cheltuială va avea ALPAB-ul cu demolarea de astăzi și cu cele care vor urma, conform dispozițiilor de primar, vor fi recuperate de la societățile comerciale care au făcut ilegal construcții pe domeniul public.

Viceprimarul mai spune că terasa construită ilegal nu e singura neregulă descoperită la „Ceaunul Crăpat” din Herăstrău. Restaurantul mai folosește și o clădire a ALPAB pe care a transformat-o în propriul spațiu de depozitare. Horia Tomescu propune ca, după ce ALPAB își reintră în drepturile asupra clădirii, acolo să fie amenajată o bibliotecă sau un centru cultura.

După demolările din Herăstrău, urmează cârciumi ilegale din Cișmigiu și din Carol

Viceprimarul Horia Tomescu a mai declarat că, în zilele ce vin, autoritățile vor începe să demoleze și terasele construite și amplasate ilegal în Parcurile Carol și Cișmigiu.

Pentru aceste cârciumi ilegale există deja autorizații de demolare, doar că nu au fost fost puse în practică până acum. 

Îți recomandăm să citești și:

Cookies