VIDEO | De ce a dârdâit Robert Negoiță azi, pe Pasajul Ikea, ± 1 minut 50? „Da’ puneți-vă, dom’ primar, o glugă pe cap, că intrați în brain freeze. Brr!”

04 apr. 2023
10079 Afișari
VIDEO | De ce a dârdâit Robert Negoiță azi, pe Pasajul Ikea, ± 1 minut 50?
VIDEO | De ce a dârdâit Robert Negoiță azi, pe Pasajul Ikea, ± 1 minut 50? "Da' puneți-vă, dom' primar, o glugă pe cap, că intrați în brain freeze. Brr!". Sursa foto: Captură Facebook

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a transmis noi informații de pe Pasajul Ikea. Chiar dacă vremea este foarte rece, muncitorii lucrează la pasaj pentru ca acesta să fie gata până la data de 1 mai 2023.

La Pasajul Ikea se lucrează chiar dacă vremea este foarte rece

Chiar dacă în București vremea este foarte rece pentru această perioadă din an, Robert Negoiță a transmis live pe Facebook noi imagini cu Pasajul de la Ikea:

Asta e o vreme… de care să nu ieșiți din casă, deci nu faceți ce facem noi. Noi suntem aici, pe pod. Se lucrează în condiții de iarnă. Nu-i deloc ușor. Bate vântul, e frig și pică și de sus.

Acesta a precizat că muncitorii lucrează pentru ca pasajul să fie gata până la termenul propus de finalizare, acela fiind 1 mai 2023. Primarul a menționat că pe pod vor exista alveole care vor fi spații verzi:

Suntem contra cronometru, trebuie să terminăm repede și mai avem aceste alveole de făcut, alveole care vor fi spații verzi, chiar aici sus pe pod. Ne străduim să fim gata până la 1 mai să circulăm pe podul ăsta.

Robert Negoiță își dorește ca podul să nu aibă un aspect industrial și să nu aibă ca scop doar fluidizarea traficului. Construcția ar urma să îndemne bucureștenii să vină pentru a face poze podului:

Așa cum spuneam, podurile din oraș nu trebuie să fie doar fluidizatoare de trafic și să arate așa ca o zonă industrială, ci trebuie să fie ceva frumos, să vii să-ți faci poze aici, să-ți fie drag să-l vezi, să vii pur și simplu în vizită pe aici să zici „Uite, domne, ce frumos e acest pod”. Aici se lucrează la zona de alveole, dar, repet, e frig, bate vântul rău de tot.

Valoarea investiției este de 40 de milioane de lei

Pasajul de pe care Robert Negoiță a transmis informațiile este cel de la intersecția Bulevardului Theodor Pallady cu strada Teclu, ce se află în dreptul Ikea.

Lucrările au fost începute în luna noiembrie a anului trecut. Proiectul pasajului prevede, de fapt, două pasaje paralele, fiind construite pe partea de mijloc a Bulevardului, a transmis HotNews.ro.

Astfel, traficul de la sol va fi organizat încât autoturismele să circule în mai multe direcții. Acest lucru va încuraja traficul de la intrarea în zona spațiilor comerciale să se facă astfel încât să nu existe conflicte rutiere pe direcțiile principale, dinspre și spre oraș.

Cele două pasaje sunt construite peste o linie de tramvai, având lungimi diferite.

Pilonii podului de la pasajul mai scurt au fost construiți, iar grinzile montate. În luna martie, se lucra și la rampele pentru urcare și coborâre și la picioarele podului de la pasajul al doilea.

Lucrările la pasaj au fost începute în luna noiembrie 2022. Robert Negoiță a transmis că pasajul va fi disponibil șoferilor de la 1 mai 2023, valorea investiției fiind de aproximativ 40 de milioane de lei. Lucrările sunt realizate de Algorithm Residential S3, societatea Primăriei Sectorului 3.

Te-ar mai putea interesa și: 

Cookies