VIDEO | Dan Barna ar fi încălcat cel puțin o regulă de circulație când a fost lovit de o mașină în timp ce traversa pe trotinetă un bulevard din București (surse)

03 apr. 2023
372 Afișari
VIDEO | Dan Barna ar fi încălcat cel puțin o regulă de circulație când a fost lovit de o mașină în timp ce traversa pe trotinetă un bulevard din București (surse)
VIDEO | Dan Barna ar fi încălcat cel puțin o regulă de circulație când a fost lovit de o mașină în timp ce traversa pe trotinetă un bulevard din București (surse) | Sursa foto: Captură video stiripesurse.ro

“Am fost acroșat de o mașină pe o trecere de pietoni semaforizată din Capitală”, spunea domnul Dan Barna, pe pagina sa de Facebook, la ceva vreme după ce informația accidentului în  care a fost implicat în București devenise deja știre. Pe surse, dar știre.

Surse: Dan Barna a traversat pe trotinetă, pe roșu

Enunțul acesta simplu – “Am fost acroșat de o mașină pe o trecere de pietoni semaforizată din Capitală”-  poartă în sine o transparentă calitate de victimă pe care autorul o induce. Cu mai multe cuvinte, domnul Barna ne spune “m-a lovit unu’ pe trecere semaforizată!!!”

În postarea sa, domnul Barna omite să spună că era pe trecere pe trotinetă, situație pe care Codul Rutier o interzice: traversarea strazii, inclusiv pe trecerea de pietoni, se face pe lângă trotinetă, nu pe. Postarea vicepreședintelui USR din ziua de 31 martie (ziua cu accidentul) suna așa:

Pentru că au apărut mai multe informații pe surse: în această după amiază, am fost implicat într-un incident rutier, am fost acroșat de o mașină pe o trecere de pietoni semaforizată din Capitală. Mulțumesc medicilor de la Spitalul Floreasca pentru grija lor, starea mea de sănătate este bună, urmările nu sunt grave, trebuie doar ceva repaus. Mulțumesc, de asemenea, polițiștilor de la Brigada Rutieră pentru profesionalism și promptitudine.

Apoi, după cum se vede și la a doua, și la a treia citire, domnul Barna ne spune că există și semafor la acea zebră din București, dar nu ne spune culoarea din momentul impactului. Potrivit unor surse Digi24, deputatul USR ar fi încercat să traverseze pe cea mai nepotrivită culoare pentru traversare:  roșu.  

VIDEO | Momentul în care Dan Barna traversează pe trotinetă și e lovit de o mașină

Imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zonă îl arată pe politician pe trotinetă, pe o trecere de pietoni din București. Din aceleași imagini se vede cum trec patru mașini înaintea celei care l-a lovit pe Barna, ceea ce îndreptățește concluzia că vehiculele aveau verde, iar pietonii aveau roșu. 

 În imagini se vede cum Dan Barna se apropie de trecerea de pietoni, iar după ce ajunge pe zebră este lovit în plin de o mașinp. După impact, Dan Barna încearcă să se ridice, iar șoferul iese din mașină și îl ajută. La scurt timp ajung și polițiștii.

Inițial, politicianul a zis că nu are nevoie de îngrijiri medicale, dar, câteva ore mai târziu, pentru că se simțea rău, s-a dus la camera de gardă a spitalului de urgență Floreasca.  Conform procedurii, medicii de aici au raportat incidentul la Poliția Rutieră, și polițiștii au deschis o anchetă pentru vătămare corporală. 

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies