VIDEO Cum va arăta Pasajul Charles de Gaulle: pasaj, parcare şi magazine

de:
07 ian. 2011
0 Afișari
VIDEO Cum va arăta Pasajul Charles de Gaulle: pasaj, parcare şi magazine

Momentan, au început lucrările de mutare a monumentului Crucea Secolului, care se află acum în centrul intersecţiei.

Municipalitatea plăteşte 617.143 lei (aproximativ 146.000 de euro) pentru a muta monumentul Crucea Secolului, sau “Biscuitele” după cum mai este cunoscut, de la Piaţa Charles de Gaulle. Mutarea a declanşat, însă, protestele Ministerului Culturii.

Pasajul rutier subteran de la Piaţa Charles de Gaulle va costa municipalitatea între 168.913.550 (48,8 milioane euro cu TVA) şi 236.478.970 lei (68,5 milioane euro cu TVA).

Lucrarea de la Piaţa Charles de Gaulle va consta de fapt din două pasaje subterane, câte unul pe fiecare sens, construite pe direcţia Bulevardului Aviatorilor. Ele vor fi construite de o parte şi de alta a staţiei şi galeriei de metrou, care traversează Piaţa Charles de Gaulle. Pe fiecare sens, lăţimea va fi de 8 m. Respectiv se vor asigura 2 benzi de circulaţie de câte 3.5 m. Intrările şi ieşirile din pasaj se vor face din aleile locale aflate de o parte şi de alta a Bd. Aviatorilor, în acest scop, dezafectându-se parţial zona verde care separă localele de drumul principal si ocupându-se o bandă din carosabilul existent, se arată în caietul de sarcini.

Noul pasaj rutier subteran va avea o lungime totală de 1.392 de metri, dintre care, lungimea rampei din sud va avea 318 metri, cea a rampei din nord 298 de metri, iar partea acoperită 778 metri.

Durata contractului este de 18 luni, dintre care trei luni pentru perioada de proiectare. La asta se adaugă şi o perioadă de garanţie de 36 de luni.

Parcare subterană cu 600 de locuri la Piaţa Charles de Gaulle

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat noii indicatori tehnico-economici pentru parcajul subteran Chales de Gaulle. Potrivit proiectului, parcarea va avea trei niveluri şi va asigura 603 locuri de parcare. Costul total estimat al investiţiei este de 44,9 milioane de euro, fără TVA.

Sursa video: Jurnalul Naţional

Cookies