VIDEO | Cum va arăta noul stadion Dinamo București. Arena va avea și un heliport pentru Spitalul Floreasca

17 mai 2023
302 Afișari
VIDEO | Cum va arăta noul stadion Dinamo București. Arena va avea și un heliport pentru Spitalul Floreasca
VIDEO | Cum va arăta noul stadion Dinamo București. Arena va avea și un heliport pentru Spitalul Floreasca. Sursa imagine: Inquam Photos / Denis Grosu

CS Dinamo București a sărbătorit, marți seară, 75 de ani de la înființare, iar cu această ocazie a fost prezentată macheta pentru noul stadion, construit în Ștefan cel Mare. Proiectul valorează peste 700 de milioane de lei, iar arena va avea peste 25.000 de locuri și va avea, printre altele, și un heliport pentru Spitalul Floreasca.

Noul stadion al CS Dinamo București

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost cel care a transmis că noul stadion al CS Dinamo București va fi multifuncțional și va avea 25.059 de locuri.

Arena va avea un amfiteatru, un muzeu, un hotel, restaurant și un heliport.

Arena nu va fi destinată doar fotbalului, ci va deservi toate secțiile clubului, având spații destinate pentru box, haltere, judo, scrimă, lupte, atletism și așa mai departe.

Noul stadion va fi încadrat conform clasificărilor UEFA în categoria 4 Elite, adică la cele mai înalte standarde, ceea ce înseamnă că pot fi jucate și finale ale Ligii Campionilor și alte competiții.

Un element unic în România este și faptul că arena va avea un heliport care va deservi Spitalul de Urgență Floreasca, a declarat Lucian Bode, potrivit Agerpres.

Proiectul este unu major, valorează peste 700 de milioane de lei. Studiul de fezabilitate este finalizat și au fost obținute peste 90% din avize. Ministrul Afacerilor Interne spune că, potrivit estimărilor, lucrările pentru demolarea arenei vechi ar trebui să înceapă în luna septembrie. În paralel, Compania Națională de Investiții (CNI) va derula procedura de licitație pentru proiectare și execuție.

Publicul VIP va avea propria parcare

Noul stadion va avea și propria parcare pentru publicul VIP: până la 200 de locuri, dar și:

  • 4 vestiare, două săli de încălzire, spații generoase pentru echipe, staff, oficiali și organizatori.
  • Loc generos pentru jurnaliști.
  • 12 loje VIP, separeuri, restaurant, cel puțin 400 de metri pătrați pentru spațiul de ospitalitate.
  • Spații pentru persoanele cu dizabilități.
  • Tribunele vor fi integral acoperite.

VIDEO

Cookies