VIDEO | Cum se asfaltează trotuarul pe o stradă îngustă din București. Camion agabaritic, lipsă semnalizare sau informare. Imagini care vă pot enerva

20 dec. 2022
464 afișări
VIDEO | Cum se asfaltează trotuarul pe o stradă îngustă din București. Camion agabaritic, lipsă semnalizare sau informare. Imagini care vă pot enerva
VIDEO | Cum se asfaltează trotuarul pe o stradă îngustă din București. Camion agabaritic, lipsă semnalizare sau informare. Imagini care vă pot enerva/ Sursa FOTO: Vrem schimbare Facebook

Când? Luni, în una dintre cele mai aglomerate zile ale săptămânii. Ora 11.00.

Locul? Occidentului, în apropiere de Piața Victoriei. O stradă îngustă, de doar două benzi, pe care circulă troleibuze, iar pe trotuarul minuscul merg elevii și profesorii de la cele două colegii din zonă: arhitectură și muzică.

Captură din imaginile VIDEO în care se poate observa cum trece un troleibuz pe lângă camionul Administrației străzilor, urcat pe trotuar

Faptele? Administrația Străzilor execută o lucrare publică de asfaltare a unui trotuar chiar în fața Colegiului Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice Socolescu, de pe stradă Occidentului. Filmarea a devenit publică după ce a fost postată de bucureștenii de la Vrem schimbare.

Ce se poate vedea în imagini? Administrația Străzilor a parcat pe trotuar și a început lucrarea. Nu a asigurat culoar de deplasare pentru pietoni în siguranță sau să devieze circulația pe trotuarul opus.

Pietonii circulă astfel pe carosabil, ocolind camionul agabaritic, punându-și viață în pericol. Uneia dintre mașinile parcate neregulamentar pe trotuarul de vizavi i-a fost lovită și distrusă o oglindă. Câteva persoane aflate la față locului au fost interesate și au venit la intimidare către autorul filmării.

Când trebuia să fie gata lucrarea? Conform lui Nicușor Dan, la sfârșitul lunii trecute, în noiembrie. În contextul unor asfaltări din Piața Unirii, edilul Capitalei enumera străzile unde se reparau trotuare, printre care și Occidentului.

Ce prevede Codul rutier în privința lucrărilor de pe domeniul public

  • Semnalizarea lucrărilor executate pe drumurile publice este obligatorie, se arată în Codul Rutier, ”şi se realizează în scopul asigurării desfăşurării în condiţii corespunzătoare a circulaţiei pe sectorul de drum rămas neafectat sau, după caz, în scopul devierii acesteia pe variante ocolitoare şi are semnificaţia interzicerii circulaţiei în zona afectată de lucrări.”
  • Sectoarele de drum afectate de lucrări trebuie semnalizate vizibil prin indicatoare şi mijloace auxiliare de semnalizare rutieră, precum semafoare, balize direcţionale, panouri, conuri de dirijare, bariere, garduri, parapete din material plastic lestabile şi cărucioare portsemnalizare, prevăzute cu elemente fluorescent-reflectorizante.

Nicio lucrare nu se poate realiza fără autorizație de la adminstratorul drumului, în cazul de față chiar acesta, adică Administrația Străzilor București, și de la poliție, Poliția Locală, ambele instituții fiind în subordinea Primăriei Generale.

Îți mai recomandăm și:

Cookies