VIDEO | Cum schimbă pasajul Europa Unită peisajul într-o intersecție de coșmar din București. La Metalurgiei, înainte și după „Podul cu Vortex”

16 oct. 2023
1821 Afișari
VIDEO | Cum schimbă pasajul Europa Unită peisajul într-o intersecție de coșmar din București. La Metalurgiei, înainte și după
VIDEO | Cum schimbă pasajul Europa Unită peisajul într-o intersecție de coșmar din București. La Metalurgiei, înainte și după "Podul cu Vortex" | Sursă foto: Facebook-Daniel băluță

Pasajul Europa Unită este una dintre cele mai importante lucrări de infrastructură rutieră pe care Primăria Sectorului 4 o realizează la acest moment. Acesta este realizat pentru a decongestiona traficul din zona respectivă.

Astăzi, 16 octombrie 2023, Daniel Băluță a făcut publice o serie de imagini în bucureștenilor pot vedea cum arăta zona unde se află acum podul, înainte de începerea construcțiilor.

Cum schimbă pasajul Europa Unită peisajul într-o intersecție S4

Intersecția dintre Bulevardele Metalurgiei, Alexandru Obregia și Turnu Măgurele a fost mereu una extrem de aglomerată. Aici, șoferii sunt nevoiți să stea zeci de minute în coloană, în special dimineața.

Pentru a decongestiona traficul din zona, Primăria Sectorului 4 a decis să realizeze Pasajul Europa Unită. Importantul obiectiv de infrastructură este aproape finalizat.

Daniel Băluță a publicat câteva imagini în care este prezentată respectiva intersecție, înainte și după realizarea noului pod. Iată fotografiile și mesajul publicate de edilul din Sectorul 4:

Înainte și după, în intersecția bulevardelor Metalurgiei, Obregia și Turnu Măgurele.

Încrengătura de străzi cu valori imense de trafic va fi înlocuită, în scurt timp, de Pasajul „Europa Unită”, care nu doar că va normaliza circulația în zonă, ci îi va oferi și alura de modernitate pe care o merită!

Intersecția dintre bulevardele Metalurgiei, Obregia și Turnu Măgurele, înainte și după realizarea pasajului
Intersecția dintre bulevardele Metalurgiei, Obregia și Turnu Măgurele, înainte și după realizarea pasajului | Sursă foto: Facebook-Daniel Băluță

Cele mai noi imagini de pe șantier

Lucrările de la pasaj avansează pe zi ce trece, fiind tot mai aproape de finalizare. În data de 11 octombrie 2023, Daniel Băluță anunța că ajunsese pe șantier ultima parte a structurii de iluminat de tip „Vortex”.

De asemenea, edilul le-a transmis bucureștenilor că în aceste zile sunt realizate și lucrările de detaliu la:

  • Covorului asfaltic,
  • Semnalizările rutiere.

După finalizarea acestora, urmează să fie planificate testele de rezistență pentru structura ce face parte din inelul median al Capitalei.

Lucrările la acest pasaj au fost începute în luna februarie 2022. Conform estimărilor, acestea ar fi trebuit să fie finalizate într-un termen de 18 luni, adică în luna august a acestui an. Cu toate astea, termenul nu a fost respectat.

Cel mai probabil, podul ar urma să fie inaugurat la finalul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie 2023.

Pasajul se întinde pe o suprafață de 650 de metri și va avea câte două benzi de mers pe fiecare sens. Acesta reprezintă una dintre cele mai importante lucrări de infrastructură rutieră dintre cele realizate în Sectorul 4.

Iată ultimele imagini de pe șantierul dintre cele 3 artere intens circulate ale Bucureștiului:

Cookies