VIDEO | Cum plătești parcarea în Sectorul 3 pentru locurile nenominale – ghidul oferit PS3. Indiferent de oră sau ziua săptămânii, tariful este 5 lei/h

03 aug. 2023
2511 Afișari
VIDEO | Cum plătești parcarea în Sectorul 3 pentru locurile nenominale - ghidul oferit PS3. Indiferent de oră sau ziua săptămânii, tariful este 5 lei/h
VIDEO | Cum plătești parcarea în Sectorul 3 pentru locurile nenominale - ghidul oferit PS3. Indiferent de oră sau ziua săptămânii, tariful este 5 lei/h | Sursă foto: Facebook-Primăria Sectorului 3

Primăria S3 a creat un ghid prin care le explică bucureștenilor cum trebuie să plătești tariful de parcare pentru locurile nenominale. Șoferii sunt obligați să achite câte 5 lei, pentru fiecare oră în care își lasă mașinile pe aceste locuri de parcare.

Cum plătești tariful pentru locurile de parcare nenominale din S3

Încă din lună iunie 2023, regulamentul parcărilor din Sectorul 3 a suferit anumite modificări. Astfel că, șoferii sunt acum obligați să plătească un tarif de 5 lei/h atunci când folosesc locurile de parcare nenominale din Sector.

Această taxa este achitată de orice persoană care nu deține o autorizație de parcare pentru aceste locuri.

Astfel că, pentru a evita situațiile în care șoferi nu plătesc respectiva taxă, PS3 a transmis care sunt modalitățile prin care se poate face plata. Iată care sunt acestea:

  • Prin SMS la numărul 7494 (P + timpul dorit + numărul de înmatriculare),
  • Scanând codul QR de pe panoul de informare.

Tariful locului de parcare trebuie să fie plătit anticipat, și se aplică indiferent de ora sau de ziua săptămânii.

Cei care nu plătesc vor fi amendați

În cazul în care locul de parcare este ocupat, fără ca taxa să fie plătită sau fără a deține o autorizație pentru locurile nenominale, șoferii vor fi amendați.

  • Sancțiunile sunt cuprinse între: 500 – 1.000 de lei.

Primăria Sectorului 3 a transmis:

Vă reamintim că deținătorii autorizațiilor emise de Primăria Sectorului 3 pentru locurile de parcare nenominale pot utiliza, de luni până duminică, în intervalul orar 8.00-18.00, orice loc nenominal din sector, fără achitarea tarifului unic orar, cu excepția parcării subterane Decebal.

După ora 18.00 și până la ora 8.00, aceștia pot ocupa un loc nenominal doar în zona pentru care au obținut autorizația.

În situația în care tariful nu este plătit, există posibilitatea ca mașinile parcate neregulamentar să fie ridicate pentru eliberarea locului nenominal.

Cookies