BAZAR

VIDEO Cum ne apărăm de câinii fără stăpân. Sfaturi de la dresor

„În prezenţa câinilor este foarte important să ne păstrăm calmul. Există legenda că ei simt frica, ideea este să mimăm că nu ne este frică, să mimăm că suntem calmi şi să ne purtăm neameninţători şi încrezători în noi”, a declarat instructorul canin citat de rtv.net. 

Acesta a explicat şi care este postura pe care trebuie s-o abordăm atunci când ne confruntăm cu un câine: o poziţie înaltă, picioarele depărtate, pieptul înainte. De asemenea, foarte important este o atitudine calmă prin comportament şi voce.

„Dacă am o poziţie aplecată şi mă dau în spate atrag câinele spre mine. O poziţie de forţă îi spune câinelui că sunt puternic. Nu vreau să-l ameninţ, dar vreau să-i arăt că sunt capabil să mă apăr”, subliniază Vlad Popescu.

Instructorul a explicat şi cum trebuie să se comporte un copil atunci când se confruntă cu un câine agresiv: „Dacă este un copil de peste 8 ani trebuie să respecte aceste simple indicaţii: mâinile în buzunar, picioarele depărtate, privire înainte şi capul sus. În situaţia respectivă, 90% dintre câini vor lătra, dar nu vor muşca. Le recomand copiilor care se sperie să cânte deoarece cântatul le face vocea să nu pară speriată”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button