VIDEO | Cum arată Pasajul Europa Unită de pe Metalurgiei din București, acum, la aproape un an de la începerea lucrărilor

26 apr. 2023
979 afișări
VIDEO | Cum arată Pasajul Europa Unită de pe Metalurgiei din București, acum, la aproape un an de la începerea lucrărilor
VIDEO | Cum arată Pasajul Europa Unită de pe Metalurgiei din București, acum, la aproape un an de la începerea lucrărilor. Sursa foto: captură video Facebook/ Daniel Băluță

Șantierul de la Pasajul Europa Unită de pe bd. Metalurgiei din București avansează pe zi ce trece, iar primarul Daniel Băluță s-a gândit să arate noi imagini de aici, la aproape un an de la începerea lucrărilor.

Cum arată Pasajul Europa Unită de pe Metalurgiei din București, acum

Primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, le arată bucureștenilor noi imagini cu Pasajul Europa Unită, ori Pasajul Metalurgiei – așa cum îi zic oamenii. El spune că a trecut aproximativ un an de la începerea lucrărilor.

Se lucrează și la o etapă care ține de arhitectura acestui pasaj. Și anume: se lărgește zona centrală a tablierului, respectiv placa de suprabetonare și se execută parapeții laterali. În paralel cu acestea, s-au stabilit zonele în care se vor ancora piesele metalice care vor asigura structura metalică ce susține iluminatul arhitectural, a transmis Ciprian Neacșu, manager de proiect.

Amintim că, în februarie s-a turnat prima placă de beton, iar în martie, constructorii se pregăteau să toarne cele două straturi de asfalt.

Pasajul suprateran Europa Unită este una dintre cele mai importante și mai mari investiții de infrastructură demarată în Sectorul 4 din București. Când va fi gata, pasajul Metalurgiei ar trebui să fluidizeze traficul în această zonă.

Mai exact, pasajul se află la intersecția dintre Bulevardul Metalurgiei și strada Turnu Măgurele. Se întinde pe o suprafață de aproximativ 650 de metri și va avea câte două benzi pe sens.

Anul trecut, primarul Sectorului 4 îi anunța pe bucureșteni că pasajul de la Metalurgiei va fi realizat conform tuturor cerințelor și celor mai noi reglementări rutiere ce sunt impuse în domeniu.

Lucrările sunt realizate de Drum Concept SRL, iar valoarea proiectului este 85.801.655,84 lei cu TVA.

Sursa video: înregistrare ecran Facebook/ Daniel Băluță

Cookies