VIDEO | Cum arată Pasajul Berceni, cu două săptămâni înainte de inaugurare. Pe 15 iunie va fi dat în trafic

06 iun. 2023
582 Afișari
VIDEO | Cum arată Pasajul Berceni, cu două săptămâni înainte de inaugurare. Pe 15 iunie va fi dat în trafic
VIDEO | Cum arată Pasajul Berceni, cu două săptămâni înainte de inaugurare. Pe 15 iunie va fi dat în trafic | Sursă foto: captură YouTube- Ionut Ivasca

Lucrările la Pasajul Berceni sunt aproape finalizate, iar în următoarele săptămâni acesta ar trebuie să fie dat în trafic. Acesta este ultimul pasaj de tipul giratori-suspendat ce va fi inaugurat pe DNCB (Centura Capitalei).

Cele mai noi imagini de la Pasajul Berceni

Secretarul de stat în Ministerului Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu, anunța în luna aprilie că termenul maxim pentru darea în circulație a Pasajului Berceni este 15 iunie 2023.

Astfel că, în mai puțin de 2 săptămâni, bucureștenii, și nu numai, ar putea circula pe acest pasaj. Este ultimul pasaj de tipul giratoriu suspendat ce trebuie fi inaugurat pe Centura de Sub a Capitalei, celelalte fiind:

  • Pasajul Olteniței,
  • Pasajul Domnești.

Lucrările se află într-un stadiu avansat, fiind aproape de finalizare. La începutul săptămânii trecute, Scrioșteanu anunța că a fost turnat cel ce-al treilea, adică ultimul, strat de asfalt pe inelul central.

Iată cele mai noi imagini, filmate cu drona, de la Pasajul Berceni:

Cât a costat realizarea acestui pasaj

Corturile pentru realizarea acestui pasaj suprateran s-au ridicat la suma de 30,5 milioane de euro, conform informațiilor transmise de HotNews.ro.

Constructorul a fost Asocierea Trameco SA (Selina) – Vahostav SK AS – Construcții Erbașu SA – Grafic Tends SRL, iar lucrările au fost începute în luna august a anului 2020.

Cu toate că în scurt timp pasajul ar urma să fie dat în folosință, au existat și întârzieri de 9 luni, fața de data la care trebuia ca pasajul să fie terminat. Conform termenului inițial din contract. lucrările ar fi trebuit să fie finalizate într-un termen de 12 luni, adică în luna august a anului trecut.

Pasajele de tipul giratoriu suspendat au rolul de a fluidiza traficul din zonele unde sunt realizate. Acestea le permit șoferilor că circule în orice direcție fără să mai fie nevoiți să traverseze calea ferată de centură.

Cookies