VIDEO | Cum arată conductele de termoficare, care se schimbă pe Calea Plevnei. Spoiler: foarte rău, că n-au fost reparate în ultimii 30 de ani

19 iun. 2024
2231 afișări
VIDEO | Cum arată conductele de termoficare, care se schimbă pe Calea Plevnei. Spoiler: foarte rău, că n-au fost reparate în ultimii 30 de ani
VIDEO | Cum arată conductele de termoficare, care se schimbă pe Calea Plevnei. Spoiler: foarte rău, că n-au fost reparate în ultimii 30 de ani. Sursa foto: Captură ecran Facebook / Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a postat pe Facebook imagini cu conductele magistrale din subteranul Bucureștiului, care sunt vechi de 3 decenii și care nu au fost niciodată măcar reabilitate. Țevile de mari dimensiuni care transportă tone de apă în doar câteva minute și care sunt filmate în aceste cadre sunt din zona Calea Plevnei, din Sectorul 6, la mică distanță de marginea de vest a Sectorului 1.

Nicușor Dan, primarul reales al Municipiului București, a postat pe contul său de Facebook un videoclip în care prezintă imagini dezolante cu conductele magistrale vechi din subteran, care transportă tone de apă în doar câteva minute prin tot Bucureștiul și care în cei 30 de ani de când au fost instalate, în mare măsură nu au fost reabilitate niciodată.

Conductele magistrale din zona Calea Plevnei au fost postate de Nicușor Dan pe Facebook

În imaginile distribuite de edil pe contul său de Facebook se poate vedea cum un robinet din rețea a cedat și de sub înșurubare țâșnește cu putere apă, dar și cum toate conductele din videoclip sunt ruginite, cu depuneri de calcar, cu stratul de izolație rupt sau lipsind cu desăvârșire și cu un aspect dezolant, ciuruit și peticit. Aceste cadre au fost surprinse în subteran în Sectorul 6, în zona Calea Plevnei.

„Așa arată conductele magistrale vechi de 30 de ani, care nu au fost niciodată reabilitate.
Acesta este motivul pentru care se produc constant avarii, iar bucureștenii se confruntă cu lipsa apei calde și a căldurii. De aceea am acordat prioritate investițiilor pentru modernizarea sistemului de termoficare din Capitală.
Imaginile sunt din zona Calea Plevnei, Sectorul 6.”, a scris Nicușor Dan în cadrul postării cu pricina.

În spiritul clasic, un bucureștean a decis să fie diferit față de majoritatea comentariilor și a făcut haz de necaz privind acest videoclip: „Sigur nu sunt imagini cu reactorul 4 de la Cernobîl?”, adunând aprecieri de la o parte din cei care au citit secțiunea de comentarii.

CITEȘTE ȘI

Cookies