VIDEO | Cum ar putea arăta Parcul Moroeni din Sectorul 2. Radu Mihaiu: Ne dorim să înființăm un nou parc într-un cartier care duce lipsa de spații verzi 

08 apr. 2023
499 Afișari
VIDEO | Cum ar putea arăta Parcul Moroeni din Sectorul 2. Radu Mihaiu: Ne dorim să înființăm un nou parc într-un cartier care duce lipsa de spații verzi 
VIDEO | Cum ar putea arăta Parcul Moroeni din sectorul 2. Radu Mihaiu: Ne dorim să înființăm un nou parc într-un cartier care duce lipsa de spații verzi | Sursă foto: Facebook-Radu Mihaiu

Primăria Sectorului 2 a anunțat cu câteva zile în urmă că dorește să realizeze un nou parc în Cartierul Ion Creangă. Parcul ar urma să se afle pe strada Moroeni, iar Consiliul Local S2 a aprobat studiul de oportunitate pentru procedura pentru exproprierea a terenului necesar.

Cum ar putea arăta Parcul Moroeni

Joi, 6 aprilie 2023, PS2 a anunțat că dorește să realizeze un nou parc pe strada Moroeni din aria administrată. Pentru realizarea acestui spațiu verde, Consiliul Local Sector 2 a votat proiectul de hotărâre care prevede realizarea studiului de oportunitate pentru a se începe demersurile de expropriere a terenului necesar.

Parcul ar putea fi realizat pe un teren ce are o suprafață de 10.234 metri pătrați, aflat în cartierul Ion Creangă, un cartier unde spațiile verzi sunt foarte puține.

Sectorul 2, în istoria sa, a fost tranșat – la propriu – între ”băieții deștepți”. Retrocedări dubioase, limite cadastrale exagerate, înstrăinări cu dedicație, concesiuni pe zeci de ani – toate au făcut ca sectorul nostru să aibă mult prea puțin spațiu verde.

Niciodată conducerea n-a fost preocupată de cum să protejeze spațiul verde, dimpotrivă. De aceea, azi efortul de a recupera zonele verzi e mult mai mare, dar e o prioritate pentru noi, a declarat Radu Mihaiu.

De asemenea, edilul Sectorului 2 a publicat și un videoclip în care prezintă proiectul parcului. Iată cum ar putea arăta Parcul Moroeni:

Radu Mihaiu dorește să realizeze și alte spații verzi

Radu Mihaiu a anunțat că dorește să facă și alte achiziții de terenuri prin intermediul cărora să poată extinde sau întregi parcurile deja existente în Sectorul 2.

Muncim și la exproprieri de terenuri pe care putem înființa parcuri/spații verzi noi, declară edilul.

Primarul a informat că în această lună va propune Consiliului Local al Sectorului 2 pornirea procedurilor de expropriere pentru mai multe terenuri. Aici ar putea fi înființate:

  • Parcuri,
  • Grădini urbane,
  • Locuri de joacă pentru cei mici.

Terenurile pe care Radu Mihaiu dorește să le obțină se află cartierul Andronache. Sectorul 2 are cea mai mică suprafață de spațiu verde și cel mai mic număr de arbori pe cap de locuitor, transmite Primăria.

Cookies