VIDEO | Cum ai vedea fântânile de la Unirii, dacă ai fi pescărușul de București, deci ai putea zbura pe deasupra lor zi și noapte. Imagini formidabile

10 ian. 2023
845 Afișari
VIDEO | Cum ai vedea fântânile de la Unirii, dacă ai fi pescărușul de București, deci ai putea zbura pe deasupra lor zi și noapte. Imagini formidabile
VIDEO | Cum ai vedea fântânile de la Unirii, dacă ai fi pescărușul de București, deci ai putea zbura pe deasupra lor zi și noapte. Imagini formidabile | Sursă foto: Captură YouTube-BabaDog

Fântânile de la Piața Unirii sunt un punct de atracție pentru turiști, dar si pentru cei ce locuiesc în Capitală. Acestea fură privirile oamenilor indiferent dacă este zi sau noapte (în special noaptea când fântânile fac un adevărat show de lumini).

Cum arată fântânile de la Unirii de sus

De-a lungul anilor, fântânile s-au deteriorat considerabil, ajungând în paragină. Municipalitatea a dat vina pe costurile prea mari pentru renovarea și modernizarea acestora.

Într-un final, acestea au fost modernizate în perioada 2015-2019. Respectivul proiect a presupus modificarea în mare măsură a instalațiilor și a structurilor deja existente.

Acum, acestea sunt primele fântâni urbane ce au echipamente și tehnologie de ultimă generație la nivel european, în materie de divertisment cu apă.

Creator de conținut Babadog, de pe platforma YouTube, a realizat o filmare din dronă a frumoaselor fântâni din centrul Bucureștiului. Acesta le-a surprins, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Pe canalul său de YouTube pot fi văzute numeroase filmări cu diverse obiective turistice, atât din București, cât și din restul tării. Iată imaginile fabuloase surprinse la fântânile din Piața Unirii:

Turiștii și nu numai, se strâng în Parcul Unirii, pe timp de vară, pentru a admira spectacolul „Simfonia Apei”.

Show-ul este realizat de Primăria Municipiului București în parteneriat cu Apa Nova București. Aceste este un spectacol unic de jocuri de apă și lumini, pe ritmul muzicii.

Ansamblul este format din 44 de fântâni, pe lângă fântâna mare de la Piața Unirii

Cel care a comandat amenajarea „Fântânilor decorative” din centrul Bucureștiului a fost nimeni altul decât Nicolae Ceaușescu, în anul 1987. Ansamblul este format din fântâna mare (principală) și alte 44 de fântâni mai mici.

Acestea au fost amplasate între sensurile de circulație de pe Bulevardul Unirii și fiecare dintre ele a fost placată cu marmură sau granit. Această decizie a fost luată pentru ca elementele decorative să se potrivească Palatul Parlamentului (Casa Poporului).

În total, ansamblul de fântâni arteziene se întinde pe mai bine de un kilometru și jumătate și ocupă circa 17 mii de metri pătrați.

Cookies