VIDEO | Crima din Crângași și momentul atacului. Cum s-a petrecut una dintre cele mai teribile agresiuni din București, unde doi puști au ucis un bărbat

15 mai 2024
1407 afișări
VIDEO | Crima din Crângași și momentul atacului. Cum s-a petrecut una dintre cele mai teribile agresiuni din București, unde doi puști au ucis un bărbat
VIDEO | Crima din Crângași și momentul atacului. Cum s-a petrecut una dintre cele mai teribile agresiuni din București, unde doi puști au ucis un bărbat. Sursa foto: Inquam Photos/Cornel Putan

Crima din Crângași: Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost ucis în bătaie, marți seară, 14 mai, de doi tineri în vârstă de 16 și 20 de ani. Scena șocantă a avut loc în fața Parcului Crângași.

Conflictul ar fi pornit de la o ceartă între tineri, iar agresorii s-ar fi prezentat singuri la secție și ar fi recunoscut faptele, potrivit unor surse din anchetă.

UPDATE: Parchetul de pe lângă Tribunalul București a transmis informații oficiale. Procurorii au pus în mișcare acțiunea penală împotriva a doi inculpați (cu vârste de 16 și 20 de ani), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și tulburare a ordinii și liniștii publice.

În baza mijloacelor de probă administrate, procurorii au reținut, în esență, următoarele:

La data de 14.05.2024, în jurul orei 20:26, în timp ce se aflau în apropierea unui parc din Sectorul 6 București, în urma unui conflict spontan, cei doi inculpați i-au aplicat victimei, un bărbat de 46 de ani, numeroase lovituri cu obiecte contondente – araci din lemn pe care i-au luat de apropiere – în special în zona capului, provocându-i leziuni incompatibile cu viața.

Agresiunile au început pe trotuarul din apropierea parcului, iar protagoniștii sau deplasat până în mijlocul unei intersecții, acela fiind locul în care au fost aplicate loviturile care au produs decesul victimei. La agresiuni a asistat un număr mare de persoane – pietoni și conducători auto, cărora le-au fost provocate sentimente de teamă, revoltă și indignare, fiind astfel tulburată ordinea și liniștea publică.

Trupul victimei a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, în vederea efectuării autopsiei.

Față de cei doi inculpați a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi sesizat judecătorul judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri, care au beneficiat de sprijinul Serviciului Criminalistic și al lucrătorilor Secției 20 Poliție, cei din urmă fiind primii sosiți la fața locului, asigurând locul faptei.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale și dispunerea măsurilor preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

UPDATE: Conform surselor apropiate anchetei, marți seară, 14 mai, în Parcul Crângași erau mai multe fete care aveau de gând să o bată pe o altă fată. Cea care dorea să o bată pe fată i-a chemat în ajutor pe cei doi tineri care în prezent sunt acuzați de crimă. Fata care era amenințată cu bătaia a aflat, așa că a venit la discuții cu concubinul mamei, bărbatul de 46 de ani.

Fetele au discutat amiabil, însă băieții s-au luat la ceartă. Cei doi tineri au plecat să se înarmeze cu niște araci pe care i-au luat de pe stradă și au început să-l lovească pe bărbat.

Agresorii au recunoscut în mare cele întâmplate. S-au prezentat singuri la Secția 20 de Poliție, conform G4Media.

Tinerii care l-au ucis pe bărbatul de 46 de ani ar fi recunoscut faptele

Un bărbat de 46 de ani a fost bătut, seara trecută, sub ochii privitorilor, în cartierul Crângași din Sectorul 6, până a murit. Apelul la numărul unic pentru urgențe 112 a fost dat la ora 20:25.

Potrivit G4Media, bărbatul se plimba alături de cele două fiice ale concubinei sale, iar în acel moment au fost abordați de un grup de tineri (aproximativ 4 fete și 2 băieți), conform unor surse din anchetă.

Tinerii i-au reproșat unei fete care îl însoțea pe bărbatul de 46 de ani că ar fi primit o cerere de prietenie (în mediul online) de la un băiat.

De aici a pornit scandalul. Victima i-ar fi amenințat pe agresori (16 și 20 de ani), iar tinerii ar fi plecat și s-ar fi întors cu bâte.

Agresorii l-au ajuns din urmă pe bărbat și l-au prins în mijlocul străzii, unde l-au lovit de mai multe ori cu bâtele, apoi au fugit.

Bărbatul a murit, fiind lovit în cap cu o bâtă. Cadrele medicale ajunse la fața locului nu au mai putut face nimic și au fost nevoite să constate decesul.

Mai mulți pietoni și șoferi au fost martori.

Ce a transmis Poliția Capitalei

La data de 14 mai 2024, în jurul orei 20:25, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 20 a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe un bulevard din Sectorul 6, un bărbat ar fi fost agresat fizic cu un obiect contondent, la nivelul capului, de către alți doi bărbați.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiști din cadrul Secției 20, care au constatat că aspectele sesizate se confirmă.

Totodată, la fața locului un echipaj de prim-ajutor, în pofida eforturilor depuse, a declarat decesul victimei.

Cei doi tineri bănuiți de săvârșirea faptei au fost identificați și depistați, aflându-se la sediul secției.

Cercetările sunt preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Omoruri – DGPMB, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, precum și dispunerea măsurilor legale care se impun.

Trupul neînsuflețit va fi condus la Institutul Național de Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei, a transmis Poliția Capitalei la data de 14 mai.

VIDEO

Cookies