VIDEO | Continuă tăierea copacilor în zona retrocedată a Parcului IOR din București. Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan le cere ajutorul bucureștenilor

26 apr. 2023
1540 afișări
VIDEO | Continuă tăierea copacilor în zona retrocedată a Parcului IOR din București. Grupul de Inițiativă Civică IOR - Titan le cere ajutorul bucureștenilor
Continuă tăierea copacilor în zona retrocedată a Parcului IOR din București. Grupul de Inițiativă Civică IOR - Titan le cere ajutorul bucureștenilor. Sursa foto: Facebook/ Grupul de Inițiativă Civică IOR - Titan

Tăierea copacilor din zona retrocedată a Parcului IOR continuă. Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan îndrumă bucureștenii să vină în zonă și să încerce să oprească tăierea ilegală.

„Doar împreună putem reuși să stopăm acest abuz”

Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan dorește să oprească tăierile ilegale ale copacilor din zona retrocedată a Parcului IOR. Grupul a postat un clip video pe pagina de Facebook, în care se observă cum copacii sunt tăiați și cum spațiul verde din acea zonă a parcului este distrus.

Grupul de Inițiativă face apel la toți cetățenii care vor să îi ajute să salveze parcul și să oprească tăierile:

URGENT: tăierile ilegale din parcul IOR continuă, chiar în momentul în care vorbim. Facem apel la toți cetățenii să vină în zona retrocedată și să ne ajute să le oprim.”

Internauții le-au recomandat membrilor grupului să sune la poliție, pentru a face o reclamație.

Petiția „Nu cedăm Parcul IOR”

Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan este format din bucureșteni care locuiesc în apropiere de Parcul IOR și care își doresc salvarea acestuia. Ei vor ca parcul să fie reîntregit și protejat împotriva tăierilor arborilor.

Am crescut lângă Parcul IOR, ne-am petrecut copilăria aici sau ne-am mutat recent și am descoperit frumusețea acestui loc, suntem părinți care și-au plimbat copiii în primele zile din viață chiar prin această zonă, care avea o frumusețe aparte, suntem iubitori de natură, de sport, pensionari, tineri care și-au găsit jumătatea în acest parc, artiști, ingineri, casieri în supermarket sau angajați în instituțiile statului. Oricât de diferiți am fi, „zona retrocedată” sau „zona sălbatică”, cum ne plăcea să-i spunem, ne-a adus împreună și ne-a arătat că, de fapt, ne dorim același lucru: reîntregirea Parcului IOR și salvarea „zonei retrocedate” de la mutilare. ”

Membrii grupului luptă pentru salvarea spațiului verde și pentru recuperarea zonei retrocedate a Parcului IOR.

Un oraș nu poate să respire cărămizi, borduri și betoane. Orașul este construit din comunități iar acestea se destramă în absența unui mediu natural sănătos. Dezvoltarea economică a comunităților noastre nu trebuie să se facă în detrimentul spațiilor verzi, prin distrugerea parcurilor, ci dimpotrivă, prin ocrotirea și extinderea acestora.” a scris grupul

Ei au întocmit chiar și o petiție pentru salvarea parcului, intitulată „Nu cedăm Parcul IOR”. Până în prezent, petiția a fost semnată de peste 16.000 de persoane.

Te-ar putea interesa și:

Cookies