VIDEO | Construcțiile ilegale din Sectorul 5, demolate. „Stradă cu stradă, vom ajunge în toate cartierele”, anunță city managerul. PS Muzică dramatică pe fundal

17 mart. 2023
1831 Afișari
VIDEO | Construcțiile ilegale din Sectorul 5, demolate. „Stradă cu stradă, vom ajunge în toate cartierele”, anunță city managerul. PS Muzică dramatică pe fundal
VIDEO | Construcțiile ilegale din Sectorul 5, demolate. „Stradă cu stradă, vom ajunge în toate cartierele”, anunță city managerul. PS Muzică dramatică pe fundal. Sursa foto: Captură video/ Facebook - Rares Hopinca

Construcțiile ilegale din Sectorul 5 au început să fie demolate. PS5 a început această acțiune cu o construcție aflată pe Str. Dumbrava Nouă din cartierul Rahova. Chioșcul respectiv ocupa domeniul public în mod ilegal de mai bine de 15 ani.

În perioada următoare, autoritățile vor ajunge și în Ferentari, Giurgiului și 13 Septembrie, anunță Rareș Hopincă, city manager Sector 5.

Construcțiile ilegale din Sectorul 5, demolate

Am început bătălia pentru spațiul verde din Sectorul 5! Demolăm construcțiile ilegale, spune Rareș Hopincă într-o postare pe Facebook.

Mai multe construcții fără acte au ocupat spațiul verde din Sectorul 5 vreme de 15-20, chiar 30 de ani. Acestea au ocupat trotuare, căi de acces, grădini de bloc și drumuri.

Primăria Sectorului 5 a demarat această acțiune în Rahova, pe Str. Dumbrava Nouă. Construcția ilegală ce a fost demolată ocupa domeniul public de mai bine de 15 ani. În cele din urmă, proprietarul a înțeles că aceasta trebuie să fie demolată și a cooperat cu autoritatea locală.

Aceasta este normalitatea, acolo unde nu există compromisuri, transmite city managerul.

Sunt vizate toate cartierele din S5

Acesta nu este un caz izolat. Rareș Hopincă spune că „stradă cu stradă”, autoritățile vor ajunge în toate cartierele din Sectorul 5. Următoarele vizate fiind Ferentari, Giurgiului și 13 Septembrie.

Nu tolerăm nicio construcție ilegală de pe domeniul public.
Recuperăm, metru cu metru, spațiul verde al locuitorilor din Sectorul 5.

În locul chioșcurilor care nu au acte, autoritatea locală va planta pomi. Vor fi amenajate zone de relaxare, alei și spații de joacă pentru cei mici.

Totodată, în locul gardurilor, PS5 va face trotuare. Vor fi curățate terenurile insalubre, se vor amenaja parcări, spații verzi, dar și terenuri de sport.

Bucureștenii din Sectorul 5 care știu că în jurul blocului sau al casei există un spațiu verde ocupat ilegal de construcțiile improvizate sunt încurajați de Rareș Hopincă să trimită locația și o fotografie, prin mesaj pe Facebook sau mesaj pe WhatsApp, la numărul de telefon 0736.361.361. După ce vor fi verificate documentele de proprietate, în cel mai scurt timp vor fi demolate construcțiile ilegale.

De acum înainte, în Sectorul 5 este toleranță 0 față de ocuparea abuzivă a domeniului public și a spațiului verde.

City managerul Sectorului 5 a postat și un video, însoțit de muzică dramatică pe fundal:

Cookies