VIDEO | Clotilde Armand lansează, dis-de-dimineață, o acuzație uriașă: “Premierul a dat ordin să vină Jandarmeria să distrugă sacii cu voturi din Amzei”

17 iun. 2024
4653 afișări
VIDEO | Clotilde Armand lansează, dis-de-dimineață, o acuzație uriașă: “Premierul a dat ordin să vină Jandarmeria să distrugă sacii cu voturi din Amzei”
VIDEO | Clotilde Armand lansează, dis-de-dimineață, o acuzație uriașă: “Premierul a dat ordin să vină Jandarmeria să distrugă sacii cu voturi din Amzei” | Sursa foto: Clotilde Armand/Facebook

Clotilde Armand, primarul în funcție al Sectorului 1, acolo unde consinuă scandalul legat de rezultatele alegerilor locale din 9 iunie, lansează, în această dimineață, o nouă acuzație, de astă dată și mai gravă.

Clotilde Armand: Ciolacu a chemat Jandarmeria să distrugă sacii cu voturi

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Armand, care susține de o săptămână că alegerile din Sectorul 1 au fost fraudate, spune acum că premierul „a trimis Jandarmeria să ia ca să distrugă sacii cu voturi din Amzei”:

În loc să accepte să renumere voturile, Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice și să distrugă sacii cu voturi din Piața Amzei de la BES Sectorul 1. Nu mai are răbdare să aștepte contestația de la Biroul Electoral Municipal, nu mai așteaptă nici verdictul magistraților privind falsurile din procesele-verbale, să fie lămurită situația sutelor de voturi aruncate în plus în urne sau cum au dispărut în neant mii de buletine albe de vot. Vrea să facă imposibilă orice renumărare. Se șterg cu rapiditate urmele fraudelor electorale de la Sectorul 1. Ce face acest guvern este un atentat la democrație și la valorile statului de drept.

Ca să-și susțină acuzațiile, Clotilde Armand publică și o înregistrare video, în care se vede doar cum sacii cu voturi sunt încărcați, sub supravegherea mai multor jandarmi.

Noile acuzații pe care la face Clotilde Armand vin după ce Biroul Electoral Central a respins, sâmbătă, cererea de anulare a alegerilor din Sectorul 1, o solicitare  formulată de Alianţa Dreapta Unită (USR + PMP + Forţa Dreptei), alianțșă din partea căreia actualul primar al S1 a candidat pentru un nou mandat.

BEC a anunțat, printr-un comunicat, că în ședința în şedinţa de sâmbătă au fost date mai multe hotărâri şi decizii de respingere  pentru solicitări de renumărare a de voturi sau de anulare a alegerilor în diferite circumscripţii din ţară.

Printre acestea s-a aflat şi cererea de anulare a alegerilor din Sectorul 1. Asta după ce Biroul Electoral Central respinsese, ca neîntemeiată, o cerere similară de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1, dar formulată de către Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar de sector.

Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral central, candidatul PNL+PSD, liberalul George Tuță, a obținut 36,61% din voturi, iar Clotilde Armand are 35,92% din voturi.

Câteva sute de persoane au protestat, aseară, pentru a patra zi la rând, în fața Guvernului, unde au cerut  renumărarea voturilor în sectoarele 1 și 2 ale Capitalei, dar și demiterea lui Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente. 

La Sectorul 2, este o situație similară: Radu Mihaiu, primarul în funcție și candidat pentru un nou mandat din  partea Alianței Dreapta Unită contestă rezultatele parțiale ale alegerilor, reclamă nereguli și fraude, în vreme ce contracandiatul său, Rareș Hopincă, se declară învingător.

Pe același subiect, citește și:

 

Cookies