VIDEO | Clotilde Armand, acuzată de incompatibilitate și conflict de interese, s-a dus la sediul ANI să-și ceară dosarul

08 nov. 2022
228 afișări
VIDEO | Clotilde Armand, acuzată de incompatibilitate și conflict de interese, s-a dus la sediul ANI să-și ceară dosarul

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost marți la sediul Agenției Naționale de Integritate, a doua zi după ce instituția i-a adus acuzații de incompatibilitate și conflict de interese, pe baza cărora i-a făcut plângere la parchet. Armand a făcut acest gest, rămas doar simbolic pentru că nu a fost primită în sediu, pentru a evidenția că nu a avut acces la dosar și că nu i-a fost comunicată decizia ANI decât public, nu și personal.

Declarațiile primarului Sectorului 1 al Municipiului București, Clotilde Armand, în fața sediului ANI pentru solicitarea accesului la dosar:

”Am venit astăzi la sediul ANI pentru a afla de ce mi-au fost încălcate drepturile.

Vreau să aflu ce s-a întâmplat cu punctele mele de vedere pe care le-am trimis la această instituție.

Respect ANI, respect legea, dar am nevoie de informații suplimentare. În acest moment știu un singur lucru cert, că cel care a făcut sesizarea împotriva mea este fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, multiplu inculpat pentru dosare de corupție în urma plângerilor mele penale. Acest lucru cred că spune multe.

Sunt în situația în care am aflat dintr-un comunicat de presă că a fost sesizat parchetul și prefectul, nu mi s-a transmis nimic oficial. Eu am pus la dispoziția inspectorului ANI toate documentele cerute și punctul meu de vedere argumentat, de ce pot conduce un proiect pe fonduri europene. Un proiect anti-șpagă la nivelul Primăriei Sectorului 1 pentru a preveni corupția în rândul funcționarilor publici.

Suntem într-un moment în care PNL și PSD au ajuns să controleze instituțiile statului și le folosesc ca arme împotriva adversarilor politici. Campania electorală a început mai devreme. Înțeleg care este miza atacul și faptul că am deranjat pe mulți politicieni conectați de zeci de ani la banii primăriei Sectorului 1. Romprest este doar un exemplu unde prejudiciul este de 1 miliard lei. Festivalul manipulării PSD și PNL al opiniei publice a început și continuă. Refuz să cred că ANI a intrat în jocul politic.

Stimați pesediști și peneliști, contractele voastre cu Primăria s-au terminat. Sunteți istorie și voi veni după fiecare dintre voi ca să plătiți pentru faptele voastre. Exact cum am făcut și cu fostul primar.”

ANI a anunțat, luni, 8 noiembrie, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ”cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.”

Potrivit ANI, Clotilde Armand s-a numit pe sine, în februarie 2022, manager al unui proiect finanțat din fonduri europene și și-a mărit indemnizația cu 30% ceea ce i-a adus venituri de peste 18.000 de lei.

În aceeași zi, și celelalt primar USR al Bucureștiului, Radu Mihaiu, de la Sectorul 2, a spus că se autodenunță pentru că încasează 25% spor pentru proiectele europene gestionate de primărie. Primarul Clotilde Armand se consideră nevinovată și respinge acuzațiile aduse de ANI.

Îți mai recomandăm și:

Cookies