VIDEO | Ciprian Ciucu, în vizită pe șantierul de la Drumul Osiei. Primarul Sectorului 6: Lucrările vor fi gata la timp, dar am și o veste proastă

21 iun. 2023
1232 afișări
VIDEO | Ciprian Ciucu, în vizită pe șantierul de la Drumul Osiei. Primarul Sectorului 6: Lucrările vor fi gata la timp, dar am și o veste proastă
VIDEO | Ciprian Ciucu, în vizită pe șantierul de la Drumul Osiei. Primarul Sectorului 6: Lucrările vor fi gata la timp, dar am și o veste proastă. Sursa foto: captură video Facebook/ Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu a mers în vizită pe șantierul de la Drumul Osiei, ca să vadă cum evoluează lucrările. Primarul Sectorului 6 spune că vor fi gata la timp, dar le dă și o veste proastă cetățenilor și le explică ce anume se întâmplă acolo.

Ciprian Ciucu, în vizită pe șantierul de la Drumul Osiei

Ciprian Ciucu a filmat miercuri, 21 iunie 2023, vizita sa pe șantierul de la Drumul Osiei. Lucrările de aici au demarat în luna mai, iar la acea dată Primarul Sectorului 6 a promis că vor fi gata în septembrie. Vestea bună este că, în prezent, se lucrează destul de bine pe acest șantier, care va fi finalizat la data de 1 septembrie, spune Ciucu.

Doar că, vestea proastă, se lucrează la două treimi din Drumul Osiei. Pentru cealaltă treime din drum, exproprierea făcută de PS6 a fost contestată în justiție de către o firmă riverană. Procesul a fost amânat până pe 19 septembrie, iar lucrările pe acest segment de drum vor fi reluate în momentul în care o să hotărască instanța.

Primarul Sectorului 6: Lucrările vor fi gata la timp, dar am și o veste proastă

Lăsăm mai jos mesajul integral transmis de Primarul Sectorului 6:

Am venit pe Drumul Osiei ca să văd cum evoluează lucrările. Au început în luna mai și am promis că în septembrie vor fi gata. În acest moment văd că este destul de bine constructorul mobilizat, se lucrează.

De exemplu, aici în spatele meu…unde o să vină trotuarul, deja s-a lucrat, s-au tras utilitățile. Se lucrează foarte mult, se lucrează coordonat, se lucrează împreună. Pe aici, fiind acest drum, trebuie să fie trase fire de electricitate, iluminatul public, semaforizare…tot ce înseamnă să facem un drum ca la carte.

Vă reamintesc că acest drum va avea inclusiv piste de bicicletă, trotuare…variabile ce-i drept…destul de largi: cea mai mică porțiune de trotuar va fi undeva la 1,60m, dar și noi trebuie să facem ce ne permite efectiv situația din teren.

Lucrează coordonat mai multe echipe în acest moment pe Osiei. Asta este vestea bună, că lucrările sunt în grafic, am venit inclusiv cu directorul ADP aici, pentru că drumul va avea copaci pe care îi va planta ADP și trebuie să vedem cât de mari facem alveolele pentru că nu e foarte mult teren, dacă trotuarul se îngustează la un moment dat…trebuie să venim să fie suficient de mare și alveolele pentru un aspect plăcut al drumului și pentru umbră. Drumul va fi bine sistematizat și către ieșiri.

Vestea proastă…că am și o veste proastă. Lucrăm în acest moment doar pe două treimi din Drumul Osiei. Motivul l-am mai spus și îl repet, pe o treime din Drumul Osiei ne-a fost contestată partea de exproprieri. Știți că pentru a face acest drum…pentru a-l face mai circulabil, a fost nevoie să facem exproprieri și este o firmă aici care are foarte puțin de suferit. Practic…se ia puțin din spațiul verde la dânșii și sunt acolo doar niște cabluri…au ales să ne atace în instanță exproprierea și nu putem intra până în momentul în care nu o să avem hotărârea instanței și, din păcate, a fost amânat procesul până pe 19 septembrie.

Nu o să avem Drumul Osiei tot, asta nu ni se datorează nouă, ci se datorează sistemului administrativ și sistemului juridic care permite ca orice să fie contestat.

Din păcate n-am reușit să ajung la un numitor comun cu cei de la această firmă, nu este românească, este o firmă italiană, n-am reușit să ajungem la un numitor comun, astfel încât să nu ne fi contestat exproprierile, dar imediat ce o să rezolvăm în justiție această problemă o să dăm drumul și pe acea parte la lucrări, deci mai rămâne o treime până în Chiajna.

Ce se va întâmpla în Chiajna

Acum, ce se va întâmpla în Chiajna…poate să vă spună doar domnul primar din Chiajna…noi ne-am făcut datoria, refacem acest drum. Foarte multă lume mi-a cerut acest lucru.

Vedeți firma acolo în spate…de aici în colo o să facem, momentan, doar niște reparații, să nu lăsăm drumul așa cum este, dar nu vom putea să venim cu lucrări pentru că nu avem teren.

(…) Drumul Osiei se va îmbunătăți semnificativ după ce vom face și Drumul Roții. Sper ca acest lucru să se întâmple în anul viitor, sper eu să ne apucăm de Roții pentru că mai sunt aceste probleme tehnice care trebuie să fie depășite la nivel de PMB.

Ce se întâmplă acum, s-au dat…până să vin eu primar, fel și fel de autorizații de construire și oamenii aceia trebuiau să se înțepe undeva cu canalizarea și acum, soluția noastră trebuie să fie…astfel încât să nu deranjăm acea canalizare. Să venim cu canalizare proprie…trebuie găsită o soluție tehnică, fără a le opri apa oamenilor care s-au mutat deja acolo.

Depășim și aceste probleme și mergem mai departe.

(…) Aștept ca la 1 septembrie, înainte de începerea școlii, noi să dăm această parte din Drumul Osiei, așteptând să vedem ce se întâmplă în justiție cu această firmă care ne-a contestat exproprierile.

În două săptămâni maxim se va veni cu asfaltul pe partea pe care mă aflu eu acum, se va muta circulația aici. După care, pe partea cealaltă, iarăși…se va amenaja trotuar, strada, piste de biciclete, a transmis Ciprian Ciucu pe Facebook.

VIDEO

Cookies