VIDEO | Centura București Sud începe să arate a drum de mare viteză. Stadiul lucrărilor de la lărgirea pe 4 benzi, șantierul dintre A1 ȘI DN5 (Giurgiu)

15 mart. 2023
13808 Afișari
VIDEO | Centura București Sud începe să arate a drum de mare viteză. Stadiul lucrărilor de la lărgirea pe 4 benzi, șantierul dintre A1 ȘI DN5 (Giurgiu)
VIDEO | Centura București Sud începe să arate a drum de mare viteză. Stadiul lucrărilor de la lărgirea pe 4 benzi, șantierul dintre A1 ȘI DN5 (Giurgiu). Sursa foto: Captură YouTube

În decursul anului trecut, s-a deschis cel mai mare sens giratoriu suspendat de pe Centura București Sud, Pasajul Domnești. După finalizarea acestuia, în decembrie 2022 au început lucrările pentru lărgirea la patru benzi a semiinelului sudic de pe DNCB, între Autostrada A1 București – Pitești și DN 5 (Jilava).

Lucrările la lărgirea benzii de pe Centura București Sud au început în decembrie 2022

Ionel Scrioșteanu declara, anul trecut, că noul sens giratoriu, Pasajul de la Domnești, nu va rezolva întocmai problemele de pe Centura Capitalei:

Pasajul de la Domnești nu va rezolva definitiv problemele de Centura Capitalei, eforturile trebuie să continue cu celelalte lucrări, cu legătura cu Bucureștiul și aici CNAIR-ul a avizat proiectul tehnic a încă aproape un kilometru din Prelungirea Ghencea, deci ne-am asumat suplimentar încă un kilometru din acest bulevard către București.

Lucrările pe Centură dintre Autostrada A1 București – Pitești și Pasajul Domnești vor începe în luna decembrie. Suntem în curs pentru autorizarea lucrărilor pentru dublarea la 4 benzi.

Proiectul prevede și modernizarea unei parcări pentru camioane din această zonă, spunea Ionel Scrioșteanu, Secretarul de Stat al Ministerul Transporturilor, citat de Economedia.

Cum arată stadiul lucrărilor filmat cu drona

Lucrările sunt în plină desfășurare, imaginea de ansamblu fiind filmată cu drona de Ionuț Ivașca, videoclipul fiind postat pe canalul său de YouTube.

În filmarea făcută de la înălțime, se poate observa că lucrările sunt avansate, iar pe porțiunea de lărgire a celor două benzi s-au turnat deja câteva straturi necesare pentru a ajunge la rezultatul final de șosea.

În videoclip se observă și parcarea pentru camioane de la km 54+765 care urmează să deservească la asigurarea accesului din intersecția giratorie proiectată pe Centură pentru a fi accesată din toate direcțiile, a transmis economica.net.

De asemenea, se lucrează și la amenajarea trotuarelor și a iluminatului public, acestea fiind aproape gata pe o porțiune mare din zona în care Centura a fost lărgită.

Contractul pentru modernizarea Centurii București Sud în zona intersecției cu Autostrada A1 București – Pitești face parte din proiectul cu o valoare de aproximativ 600 de milioane de lei pentru lărgirea la patru benzi pe toți cei 22 km dintre A1 și Glina (A2). Proiectul include și noi pasaje la intersecțiile principale, după cum urmează:

  • Intersecţie Centura Bucureşti – DN5 (se va reabilita și pasajul peste DN5),
  • Pasaj subteran pe CB km 44+725 – DC18 (Măgurele),
  • Intersecţie Centura Bucureşti – DC20 (Vârteju) şi Cazarma Măgurele km 46+040,
  • Intersecţie Centura Bucureşti – DN6 (Alexandria).

Aici puteți viziona videoclipul integral:

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies