VIDEO | Cea mai prietenoasă locatară a Sectorului 6 este o vulpe, care aleargă alături de bucureșteni pe digul Lacului Morii. „Este foarte cuminte”

01 mart. 2024
9908 Afișari
VIDEO | Cea mai prietenoasă locatară a Sectorului 6 este o vulpe, care aleargă alături de bucureșteni pe digul Lacului Morii. „Este foarte cuminte”
VIDEO | Cea mai prietenoasă locatară a Sectorului 6 este o vulpe, care aleargă alături de bucureșteni pe digul Lacului Morii. „Este foarte cuminte”. Sursa foto: Facebook/Crângași-Comunitatea Locatarilor/ Tik Tok/Sorin Chiriță

De obicei, vulpile trăiesc în zone de câmpie amestecate cu păduri. Însă, fiind un animal sălbatic care se adaptează destul de ușor, ele pot fi întâlnite și în medii rurale sau urbane, apropiate de oameni.

De curând, pe rețelele de socializare au apărut mai multe postări și înregistrări video cu o vulpe care umblă nestingherită prin Sectorul 6, în special prin Parcul Lacul Morii.

Din câte spun oamenii, vulpea este foarte prietenoasă și se plimbă pe lângă cei care ies la alergat noaptea pe dig.

„Lacul Morii este o adevărată rezervație urbană”

Recent, atât pe Facebook, cât și pe Tik Tok au apărut înregistrări video cu o vulpe care se plimbă prin Sectorul 6, fără a-i deranja cu ceva pe oameni.

O bucureșteancă a scris într-o postare pe Facebook că, zilele trecute, fiul ei a ieșit la plimbare cu câinele și pe dig s-a întâlnit cu respectiva vulpe. Neștiind ce să facă, a rămas pe loc, moment în care doi polițiști au venit la el și i-au spus în șoaptă să se îndepărteze. Probabil, ca să nu o sperie.

O femeie a răspuns la postare și a spus că în zona Lacul Morii a întâlnit, de-a lungul timpului, mai multe animale. Printre acestea se numără: iepuri și fazani. Totodată, ea a spus că Lacul Morii este o adevărată rezervație urbană.

Mai mulți locuitori ai Sectorului 6 au spus despre ea că este cuminte și că se plimbă peste tot, de dimineață până seara.

Un alt bucureștean s-a întâlnit cu vestita vulpe pe Str. Ceahlău, unde a apucat să o filmeze. Vulpea era în fugă atunci și se uita confuză stânga-dreapta, căutând, cel mai probabil, hrană.

De asemenea, vulpea a fost filmată și de un bucureștean care ieșise la alergat pe digul din Parcul Lacul Morii. Bărbatul a încercat să vorbească cu ea și să nu o sperie.

Clipul video a fost publicat pe pagina sa de Tik Tok.

Informații utile despre vulpi

Vulpea este un mamifer omnivor, de dimensiune mică spre medie, încadrat în familia Canidae, alături de lup, câine, șacal, enot, potrivit Libertatea.ro.

Vulpea are auzul excepțional, mirosul foarte bun și văzul bun. De asemenea, aceasta își poate adapta hrana: mamifere mici, gândaci, rame, cadavre de pasare și chiar carne stricată.
Din moment ce vulpea se adaptează foarte bine la mediul de viață, aceasta poate trăi de la tundra siberiană până la orașele aglomerate. Mediul sau natural de viață este reprezentat de câmpiile amestecate cu păduri. De asemenea, vulpea poate fi găsită și în desert și munții înalți. Vulpea urbană prosperă și pare că este capabilă să se descurce într-un mediu în care este atât de aproape de oameni.

Te-ar putea interesa și:

Cookies