VIDEO | Ce se întâmplă la Pasajul Berceni acum, la începutul lunii în care ar trebui inaugurat. Stadiul lucrărilor la intersecția cu A0, centura modernă a Capitalei

03 apr. 2023
8990 Afișari
VIDEO | Ce se întâmplă la Pasajul Berceni acum, la începutul lunii în care ar trebui inaugurat. Stadiul lucrărilor la intersecția cu A0, centura modernă a Capitalei
VIDEO | Ce se întâmplă la Pasajul Berceni acum, la începutul lunii în care ar trebui inaugurat. Stadiul lucrărilor la intersecția cu A0, centura modernă a Capitalei. Sursa foto: Captură YouTube

Au fost publicate noi imagini realizate cu drona la Pasajul Berceni din partea de Sud a Autostrăzii A0 a Capitalei. Două dintre cele trei loturi la care se efectuează lucrări în acea zonă ar putea să fie gata chiar de anul acesta.

Cum arată Pasajul Berceni și când ne putem aștepta ca lucrările să fie finalizate

După cum se poate observa și în videoclipul filmat pe data de 27 martie 2023 de Ionuț Ivașca pe canalul său de YouTube, Pasajul DJ401 Berceni va traversa suprateran Autostrada A0 în continuarea Șoselei Berceni, iar traficul de pe A0 se va desfășura la sol.

Acesta este cel de-al doilea giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, primul fiind Pasajul Domnești, care a fost inaugurat pe 11 noiembrie 2022.

În luna decembrie a anului trecut, se promitea finalizarea Pasajului Berceni în luna aprilie a acestui an.

În luna ianuarie 2023, s-au efectuat demolări la ordinul șefilor de la Drumuri pentru că s-au descoperit nereguli la fundația pe care a fost ridicată rampa dinspre Jilava. Terenul deasupra căruia s-au efectuat lucrări nu era suficient de stabil, iar rampa a trebuit să fie demolată.

La momentul incidentului, reprezentanții Companiei de Drumuri au transmis că refacerea rampei se va face pe cheltuiala constructorului, conform Digi24.ro.

În partea de Sud a Autostrăzii de Centură a Capitalei A0 se află în execuție 52 de kilometri. Cu toate acestea, tronsonul 3, care măsoară 18 kilometri de la Autostrada A1 până aproape de DN6, efectuarea lucrărilor nu ar fi gata nici până în anul 2024, conform HotNews.ro.

Compania turcă Alsim Alarko, care se ocupă de lucrările la cele trei tronsoane din zona de Sud a Autostrăzii A0 are vești bune cu privire la finalizarea lucrărilor pentru 33,5 kilometri de autostradă, aceștia situându-se între intersecția cu A2 până la intersecția cu DN6 (Bragadiru).

Porțiunea de aproape 10 kilometri dintre DN5 și DN6 din Tronsonul 2 ar putea să fie deschisă în vară, iar restul lucrărilor ar urma să fie finalizate în toamnă.

De asemenea, compania turcă speră că va putea deschide la finalul anului 2023 și întreg Tronsonul 1 din A0 Sud care măsoară aproximativ 17 kilometri.

Loturile 1 și 2 de pe Autostrada A0 Sud

Lotul 1 din Autostrada A0 Sud va avea o lungime de 17 kilometri, între A2 și CF 902 și va avea două noduri rutiere cu DN4 și A2. Valoarea lucrărilor ajunge la 830 de milioane de lei fără TVA.

Constructorul este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, iar stadiul lucrărilor este de 59% până la finalizare. Termenul de finalizare ar fi septembrie 2023, dar s-ar putea prelungi până în decembrie 2023.

Lotul 2 din Autostrada A0 Sud promite o lungime de peste 16 kilometri, între CF 902 și DN6, având două noduri rutiere cu DN6 și DN5. Valoarea lucrărilor ajunge la suma de 751 de milioane de lei fără TVA.

Stadiul lucrărilor din luna martie este de 72%, iar termenul de finalizare ar fi iulie-august 2023.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies