VIDEO | Când va fi gata, până la urmă, Pasajul Berceni. Noua dată oficială, stadiul lucrărilor și cele mai noi imagini

13 dec. 2022
518 Afișari
VIDEO | Când va fi gata, până la urmă, Pasajul Berceni. Noua dată oficială, stadiul lucrărilor și cele mai noi imagini
VIDEO | Când va fi gata, până la urmă, Pasajul Berceni. Noua dată oficială, stadiul lucrărilor și cele mai noi imagini | Sursa foto: captură video

Pasajul Berceni este cel de-al doilea giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei care va fi dat în folosință, după Pasajul Domnești, inaugurat în noiembrie anul acesta.

Pasajul Berceni va fi gata, teoretic, la primăvară

La un moment dat, autoritățile estimau că va fi gata până la sfârșitul acestui an, dar în octombrie, termenul pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Berceni  a fost prelungit până în martie 2023, după cum arătau informațiile de pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Acum, estimarea s-a mutat în luna aprilie a anului viitor.

Care este acum stadiul lucrărilor la acest giratoriu suspendat

Pe canalul său de YouTube, Ionuț Ivașca a publicat cele mai noi informații și imagini despre Pasajul Berceni.

Evoluția lucrărilor pe șantier

✅ Se lucrează la armarea, cofrarea și turnarea betonului aferent plăcii de suprabetonare pe inelul central (giratoriul suspendat propriu-zis) și pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni.

✅ Se lucrează la armarea, cofrarea și betonarea zidului de gardă la culeea 1 (București) și culeea 2 (Berceni).

✅ Continuă montarea rosturilor de dilatație pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București, pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre#Berceni, precum și pe inelul central al pasajului.

✅ Continuă montarea lisei prefabricate pe rampa de coborâre spre Jilava și pe rampa de urcare dinspre Jilava, precum și armarea, cofrarea și betonarea grinzii de parapet pe cele două rampe menționate anterior.

✅ Continuă montarea parapetului pietonal pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni, rampa de urcare dinspre Popeşti-Leordeni și rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni.

✅ Continuă montarea parapetului direcțional pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni.

✅ Se lucrează la montarea hidroizolației pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni și se pregătesc suprafețele pentru acest pas și la rampa Berceni și rampa de coborâre spre Jilava.

✅ Se lucrează la așternerea asfaltului de protecție a hidroizolației pe rampa de urcare dinspre Popeşti-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni.

✅ Se execută fundații adâncite de parapet în zona km 35 și  fundații de balast și strat superior de fundație din balast stabilizat cu ciment pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București. 

✅ Se lucrează la turnarea grinzii de parapet pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni și pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni. 

✅ Continuă executarea lucrărilor de drum pentru zona comunei Berceni, dinspre București, inclusiv lucrări de amenajare a trotuarelor pe DJ401 și DNCB. 

✅ Continuă executarea lucrărilor de iluminat public pe toate zonele pasajului.

✅ Continuă realizarea canalizării pluviale, necesară preluării apei din zona pasajului. 

Acesta fiind, acum, stadiul lucrărilor pe acest șantier, termenul la care va fi dat în trafic Pasajul Berceni este aprilie 2023.

Cookies