VIDEO | Când nu merge să alungi protestatarii cu tunul cu apă, încerci cu Macarena. Doar că efectul a fost invers (doooh)

15 feb. 2022
345 Afișari
VIDEO | Când nu merge să alungi protestatarii cu tunul cu apă, încerci cu Macarena. Doar că efectul a fost invers (doooh)
VIDEO | Când nu merge să alungi protestatarii cu tunul cu apă, încerci cu Macarena. Doar că efectul a fost invers (doooh). Sursa foto: Unsplash

Polițiștii au recurs la o metodă unică pentru a încerca să îndepărteze protestatarii din fața Parlamentului neo-zeelandez. Astfel, în loc să folosească spray-uri lacrimogene, tunuri cu apă sau violența, autoritățile au pus la boxe „cele mai enervante 25 de melodii”, însă protestatarii nu s-au arătat deranjați deloc, ba mai mult, au început să danseze.

Autoritățile din Noua Zeelandă au încercat să împrăștie protestatarii care s-au strâns în fața Parlamentului pentru a-și manifesta nemulțumirea față de obligativitatea vaccinării anti COVID-19. Totuși, polițiștii au lăsat deoparte buteliile cu gaz lacrimogen și bastoanele și au pus mâna pe boxe. În loc să transmită mesaje manifestanților, autoritățile au dat tare muzica, și nu orice muzică – o selecție a celor mai „proaste și enervante” melodii, sperând că astfel oamenii vor pleca acasă, conform Stuff.co.

Muzica, folosită ca „armă” împotriva protestatarilor. Cum a decurs planul

Planul îi aparține președintelui Parlamentului, Trevor Mallard. De la cântecele lui Barry Manilow și James Blunt, la nelipsita Macarena, polițiștii au pus muzică „enervantă” încontinuu, la volum ridicat, cu scopul de a enerva oamenii strânși pentru a protesta.

Cetățenii, care-și spun „Convoiul pentru libertate”, s-au strâns în fața Parlamentului de mai bine de o săptămână, blocând mai multe străzi din capitala țării, Wellington. Aceștia s-au inspirat de la protestele de același gen din Canada, fiind nemulțumiți de măsurile luate de autorități pentru combaterea pandemiei de COVID-19, precum obligativitatea vaccinării.

Printre piesele care au avut ca scop să împrăștie manifestanții se numără „Mandy” and „Could It Be Magic”, de la Barry Manilow, „My Heart Will Go On – Recorded By Candlelight by Matt Mulholland” sau „You’re Beautiful”, hitul cântărețului James Blunt.

Planul autorităților a dat greș – în loc să alunge protestatarii, aceștia au început să danseze pe ritmurile melodiei „Macarena” în fața Parlamentului, în ciuda ploii care începuse.

Cu doar câteva zile înainte, autoritățile au recurs la o altă măsură „aparte” – au pornit aspersoarele de pe peluza unde protestatarii și-au instalat corturile. În ciuda noroiului care s-a format, măsura nu a dat rezultatele pe care le așteptau polițiștii.

Totuși, muzica a mai fost folosită ca armă în războaie sau în închisori

Deși inedită, măsura polițiștilor neo-zeelandezi nu este o premieră. Interogatorii americani au folosit această tactică pentru a tortura prizonierii de război din Irak sau Afghanistan, dar și împotriva deținuților din Guantanamo Bay.

Acum 3 ani, autoritățile americane au apelat la melodia „Baby Shark” pentru a alunga oamenii străzii care s-au stabilit pe plaja West Palm din Florida. Aceeași măsură a fost încercată și de autoritățile de la Lake Worth, care au încercat îndepărtarea oamenilor fără adăpost cu ajutorul muzicii clasice. Măsura a dat greș însă, muzica fiind apreciată de oamenii străzii.

Cookies