VIDEO | Călugărițe plictisite de viața-n lizieră au ieșit la plimbare prin București. Rețeaua pentru Natură Urbană: Una era pe la Piața Unirii, pe un parbriz, am așezat-o într-un copac

04 iul. 2024
3382 afișări
VIDEO | Călugărițe plictisite de viața-n lizieră au ieșit la plimbare prin București. Rețeaua pentru Natură Urbană: Una era pe la Piața Unirii, pe un parbriz, am așezat-o într-un copac
VIDEO | Călugărițe plictisite de viața-n lizieră au ieșit la plimbare prin București. Rețeaua pentru Natură Urbană: Una era pe la Piața Unirii, pe un parbriz, am așezat-o într-un copac | Sursa foto: Captură video/Rețeaua pentru Natură Urbană - Facebook

Și anul acesta ne vom întâlni, prin București, cu zeci de călugărițe, insectele începând să apară deja. Rețeaua pentru Natură Urbană spune că nu trebuie să ne temem de ele, pentru că nu sunt nici periculoase, nici veninoase.

Călugărițele au început să apară în București

Rețeaua pentru Natură Urbană anunță, pe pagina de Facebook, că și anul acesta ne vom întâlni cu numeroase călugărițe în București.

Producția de călugărițe 2024 se anunță una bogată… 😛

Anul trecut, locuitorii Capitalei au publicat numeroase imagini cu aceste insecte pe paginile și pe grupurile de Facebook. Unii le admirau, luându-le în palme, alții voiau să afle dacă nu cumva sunt periculoase.

Cei de la Rețeaua pentru Natură Urbană spun că au avut o întâlnire neașteptată cu această vietate, văzând una și la metrou. Apoi alta pe la Piața Unirii, așezată pe parbrizul unei mașini. Era o nimfă de călugăriță asiatică, pe care cineva din organizație a reușit să o filmeze.

Călugărița din următoarele imagini a fost relocată într-un mediu potrivit pentru ea, într-un arbore.

Cum n-am mai postat de ceva timp imagini cu biodiversitatea ultra-urbană a Bucureștiului, nu aveam cum să nu împărtășim cu voi această întâlnire oarecum neașteptată. Spunem „oarecum” pentru că am văzut o călugăriță și la metrou, dar nu am apucat să o fotografiem.

Chiar în fața blocului în care avem biroul, în zona Pieței Unirii, pe parbrizul unei mașini, ne-a întâmpinat o nimfă de călugăriță asiatică (Hierodula tenuidentata).

Am luat-o cu grijă și am pus-o în primul arbore pe care l-am întâlnit.

Asociația Parcul Natural Văcărești a explicat, anul trecut, faptul că, în București, există două tipuri de călugărițe – asiatice (Hierodula tenuidentata) și europene (Mantis religioasa).

Pentru că își depun ouăle într-un fel de pungă (ootecă) și le lasă în diferite locuri, pe materiale de construcții, cutii sau plante ornamentale, oamenii ajung să le transporte în multe zone fără să-și dea seama. Astfel, insectele ajung să își extindă arealul.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies