VIDEO | Călătoare STB, nemulțumită de zgomotul din tramvaiul 5 din București. „Cum e posibil să funcționeze această catastrofă?”

14 apr. 2023
487 Afișari
VIDEO | Călătoare STB, nemulțumită de zgomotul din tramvaiul 5 din București. „Cum e posibil să funcționeze această catastrofă?”
VIDEO | Călătoare STB, nemulțumită de zgomotul din tramvaiul 5 din București. „Cum e posibil să funcționeze această catastrofă?”. Sursa foto: Facebook - Reclamații STB (fostul RATB) București/A. M. C.

În ultima perioadă, bucureștenii devin din ce în ce mai nemulțumiți de condițiile din mijloacele de transport în comun ale Societății de Transport București (STB), iar principalele probleme sunt tramvaiele și șinele mult prea vechi pe care circulă. O doamnă a filmat un minut din călătoria sa cu tramvaiul 5 pentru a surprinde zgomotul pe care îl face. A hotărât să împărtășească experiența cu participanții grupului Reclamații STB (fostul RATB) București.

Zgomotul neplăcut din tramvaiul 5, comentat pe Facebook de mai mulți călători

Tramvaiul 5. A măsurat cineva zgomotul din tramvaiul ăsta? Cum e posibil să funcționeze această catastrofă???

Acesta a fost mesajul doamnei care a însoțit videoclipul următor:

Tramvaiul 5. Sursa video: Facebook – Reclamații STB (fostul RATB) București/A. M. C.

Zgomotul este foarte puternic, iar călătorii, dar și vatmanii, trebuie să suporte zguduiturile pe care le provoacă șinele de tramvai denivelate, rupte și ruginite. Sunetele acestea se aud și din afara tramvaiului, probabil cu o intensitate mult mai mare, de parcă se va dezmembra la următoarea șină puțin strâmbă.

Persoanele din grupul de Facebook menționat au postat numeroase comentarii, iar aceștia au oferit o explicație simplă – nu tramvaiul face zgomot, ci șinele vechi:

Nu tramvaiul face acest zgomot. Zgomotul este cauzat de șina foarte veche, a explicat M. A. T.

Alte persoane se gândesc la angajații STB care sunt nevoiți să suporte zgomotul și zdruncinările un timp îndelungat, de câteva ore bune:

Coloana vatmanului cum o fi…, T. I.

Pe cine interesează… pe cine interesează de oameni?, a răspuns la comentariu autoarea postării.

De asemenea, oamenii recomandă alte mijloace de transport în locul tramvaiului:

Mergeți, fraților, cu autobuzul, cu metroul, cu maxi taxi ce căutați în tramvai?, V. F.

Tramvaiele – încetinite de șinele degradate

Din cauza stadiului avansat de degradare al șinelor de tramvai, STB a anunțat în luna ianuarie a acestui an restricții de viteză ce au urmat să fie aplicate mai multor linii de tramvai din oraș. Lista tramvaielor le cuprinde pe următoarele: 14, 16, 21 și 36. STB anunța atunci că acestea vor circula cu o viteză cuprinsă între 10-15 km/h.

De asemenea, bucureșteanul Felix Costin a realizat o documentare cu privire la șinele pe care circulă tramvaiele STB în Sectorul 2. Acesta a transmis o listă cu zonele în care sunt cele mai afectate, ajungând pe grupurile de Facebook „Ești din Sectorul 2” și „Info Trafic Rutier – București și Ilfov / Accidente / Filmări / Radare”:

  • Șoseaua Pantelimon,
  • Șoseaua Colentina,
  • Bulevardul Basarabia,
  • Bulevardul Barbu Văcărescu,
  • Bulevardul Dimitrie Pompei,
  • Bulevardul Chișinău,
  • Bulevardul Lacul Tei,
  • Strada Maica Domnului,
  • Strada Lizeanu,
  • Strada Reînvierii.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies