VIDEO | Ca să evite aglomerația, un bucureștean a decis să urce cu mașina pe bordură și să circule pe trotuar. „Merită să rămână pieton”

21 iul. 2023
404 Afișari
VIDEO | Ca să evite aglomerația, un bucureștean a decis să urce cu mașina pe bordură și să circule pe trotuar. „Merită să rămână pieton”
VIDEO | Ca să evite aglomerația, un bucureștean a decis să urce cu mașina pe bordură și să circule pe trotuar. „Merită să rămână pieton” | Sursă foto: Facebook-Ai parcat ca un bou București

Aglomerația din oraș este una dintre cele mai mari probleme ale șoferilor. La orele de vârf sau atunci când sunt instituite restricții de circulație, pare că traficul din București stă pe loc. Pentru a scăpa de această problemă, un bucureștean a decis să o ia pe trotuar cu mașina Spark închiriată.

Cum să scapi de aglomerație: Mergi cu mașina pe trotuar

„Banda trotuar” nu este o noutate în Capitală. Fie că încearcă să scurteze drumul, să parcheze, sau să evite aglomerația, mașinile care circulă prin zona destinată pietonilor sunt des întâlnite în București.

Pietonii ajung să fie nevoiți să acorde prioritate mașinilor, chiar dacă se află pe trotuar.

O astfel de situația a fost întâlnită ieri, în centrul orașului. Un bucureștean grăbit a decis să urce pe bordură și să-și continue drumul pe la umbră, pe trotuar.

Momentul a fost observat de un alt participant la trafic, filmat și postat pe grupul de Facebook „Ai parcat ca un bou București”.

Iată mesajul care a însoțit filmarea:

Absolut necesar. 🤦🏻 Să facă și el dreapta pe Strada Monetăriei.

O mașină mergând pe trotuar, în centrul orașului | Sursă video: Facebook-Ai parcat ca un bou București

„Merită să fie pieton 1 an”

Imaginile au stârnit nemulțumirea bucureștenilor. Mare parte dintre oamenii ce au văzut filmarea, i-au recomandat autorului să o trimită către cei de la Spark România. Iată câteva dintre comentarii:

  • „Merită să fie pieton 1 an de zile cu reexaminare. Poate vede și Poliția Română ce a făcut.”
  • „Trimite videoclipul la Spark România: [email protected]. Plus detalii: data, ora, locație.”
  • „La cum arată bordura aia, as zice că nu e primul care face asta.”
  • „1. Efectuarea manevrei pe trecerea de pietoni.
    2. Încălcarea interdicției de a circula pe spațiile verzi.
    3. Încălcarea interdicției de a circula pe trotuar.”

Circulația cu vehiculul pe trotuar este interzisă. Pe lângă disconfortul creat cetățenilor, această practică îi poate pune în pericol pe pietoni.

Cookies