VIDEO | Bucureștenii ar putea ajunge mai ușor la munte. Cum va arăta primul pasaj rutier suspendat de pe Valea Prahovei

17 ian. 2022
372 Afișari
VIDEO | Bucureștenii ar putea ajunge mai ușor la munte. Cum va arăta primul pasaj rutier suspendat de pe Valea Prahovei
VIDEO | Bucureștenii ar putea ajunge mai ușor la munte. Cum va arăta primul pasaj rutier suspendat de pe Valea Prahovei. Sursa foto: Captura ecran Facebook

Cozile interminabile de pe Valea Prahovei ar putea să devină istorie după ce autoritățile au publicat primele imagini cu pasajul rutier și cu sensul giratoriu suspendate care vor fi construite pe DN1, la intersecția drumurilor din Brașov spre Râșnov. Lucrările ar urma să dureze 30 de luni, însă autoritățile nu au anunțat încă data când vor începe acestea.

Bucureștenii ar putea să scape de cozile infernale care se formează în fiecare weekend pe Valea Prahovei. Secretarul de stat în Ministerul Transportului, Ionel Scrioșteanu, a publicat o serie de imagini cu proiectul sensului giratoriu și pasajului rutier suspendat ce va fi amenajat la intersecția dintre DN1 și DN73A, potrivit Digi24.

Cât va costa primul sens giratoriu de pe Valea Prahovei

Potrivit lui Ionel Scrioșteanu, acest proiect are o valoare totală estimată la circa 132,5 milioane de lei, în timp ce perioada de execuție a fost estimată la circa 30 de luni. Totuși, secretarul de stat nu a precizat în postarea sa de pe Facebook și o dată estimativă la care vor începe aceste lucrări.

De asemenea, acesta a precizat că momentan au fost aprobați indicatorii pentru pasajul rutier în cadrul Comisiei Tehnico-Economică a Ministerului Transporturilor. Proiectul, ce va fi situat la intersecția dintre DN1 și DN73A va presupune realizarea unui sens giratoriu suspendat, prevăzut cu patru căi de acces, care se va afla deasupra intersecției care se află deja la fața locului.

Cele patru rampe de acces au ca scop fluidizarea traficului dinspre București și Brașov spre Brașov sau Râșnov vor asigura următoarele direcții de circulație:

  • Rampa 1 București – Brașov,
  • Rampa 2 Brașov – București,
  • Rampa 3 București – Râșnov / Râșnov – București,
  • Rampa 4 spre Brașov

Finanțarea va fi realizată prin fonduri externe dar și din bugetul de stat

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a prezentat și o serie de detalii tehnice ale proiectului.

„Sensul giratoriu suspendat va avea o structură de rezistență de tip circular, continuă pe 6 pile, dispuse radial. Cele 6 deschideri vor avea tabliere cu structură mixtă oțel-beton. În sensul giratoriu circulația se va desfășura pe 2 benzi.”, a precizat Ionel Scrioșteanu.

Mai mult, sensul giratoriu suspendat va avea o rază externă de 35 de metri și o rază internă de 21,8 metri. Gabaritul maxim de liberă trecere pe sub sensul giratoriu va fi de 5 metri.

Finanțarea acestui proiect urmează să fie făcută atât din fonduri externe nerambursabile, cât și din bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Cookies