VIDEO | „Bine ai revenit acasă, Radu!”. Radu e pompier, s-a întors la București și e primul rănit de la Crevedia tratat în străinătate după explozii

06 sept. 2023
169 afișări
VIDEO | „Bine ai revenit acasă, Radu!”. Radu e pompier, s-a întors la București și e primul rănit de la Crevedia tratat în străinătate după explozii
VIDEO | „Bine ai revenit acasă, Radu!”. Radu e pompier, s-a întors la București și e primul rănit de la Crevedia tratat în străinătate după explozii. Sursa foto: Facebook/ Guvernul României

Primul pacient tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia a ajuns în România, în noaptea de marți spre miercuri, după ce a fost internat într-un spital din Austria. Radu este pompier, are 28 de ani și este din București. Alți 11 răniți sunt tratați, în prezent, în spitale din străinătate.

Radu s-a întors acasă, la București. Este pompier și primul rănit de la Crevedia tratat în străinătate după explozii

Într-un comunicat de presă, Guvernul României a anunțat miercuri, 6 septembrie 2023, că primul pacient român tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia a revenit cu bine în România.

Este vorba despre Radu, un pompier în vârstă de 28 de ani din București, care a primit îngrijiri și tratament la Spitalul Universitar Graz din Austria.

Marcel Ciolacu a ținut să meargă personal la aeroport, să-l întâmpine pe Radu și să-i mulțumească pentru curajul de care a dat dovadă.

Bine ai revenit acasă, Radu!

L-am întâmpinat în această noapte pe tânărul nostru pompier întors acasă după tratamentul medical în străinătate. M-am bucurat că starea lui de sănătate este bună și va putea să revină la viața normală în scurt timp. I-am mulțumit pentru curaj și pentru că, împreună cu colegii săi, a intervenit să-și salveze semenii și să securizeze zona afectată de exploziile puternice.

Avem vești bune și despre ceilalți doi români tratați în Austria. Pe ei și pe toți românii noștri, pompieri și civili, îngrijiți acum în unități medicale din străinătate, îi așteptăm cu bine acasă!, a transmis premierul Marcel Ciolacu, citat în comunicatul Guvernului.

11 răniți, tratați în străinătate

Executivul transmite că, în prezent, 11 pacienți cu arsuri sunt tratați în spitale din afara României:

  • în Belgia – doi pacienți,
  • în Italia – doi pacienți,
  • în Austria – doi pacienți,
  • în Germania – doi pacienți,
  • în Norvegia – un pacient.

Amintim că, la scurt timp după producerea exploziilor de la Crevedia a fost activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul persoanelor rănite în explozii, în unități medicale din străinătate.

Pacienții tratați în unități medicale din străinătate, precum și cei tratați în spitale din România pot fi însoțiți de membri ai familiei. Aceștia vor primi sprijin financiar pentru a le putea fi alături răniților pe perioada spitalizării, potrivit deciziilor stabilite în ședința de Guvern din 31 august 2023, a conchis Guvernul României.

VIDEO

Cookies