VIDEO | Bariera Inteligentă 2.0 e în București, la Baicului: o doamnă lucrătoare aude trenul, o pune în fața mașinilor, trece trenul, o ridică

06 iun. 2024
16721 afișări
VIDEO | Bariera Inteligentă 2.0 e în București, la Baicului: o doamnă lucrătoare aude trenul, o pune în fața mașinilor, trece trenul, o ridică
VIDEO | Bariera Inteligentă 2.0 e în București, la Baicului: o doamnă lucrătoare aude trenul, o pune în fața mașinilor, trece trenul, o ridică. Doar pe-un sens, că nu-i ubicuă | Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov/Facebook

Trecerile la nivel cu calea ferată din București și o veche poveste cu cântec, dar baiera aceasta de la Baicului atinge un nivel superior de tehnologie și siguranță rutieră.

Nivel superior de tehnologie la bariera Baicului, „sistem” acționat de om (cu tot cu montaj)

Pe scurt, lucrurile stau acum așa: vine trenul și, prin mijloace tehnologice specifice și superioare, o doamnă lucrătoare este înștiințată.

În acel moment, pune baiera. De fapt, mai mult ca sigur c-o montează, că-i dintre tei piese: două picioare tip suport și proptește peste bara dungată, cu înfățișare clasică de barieră. Trenul apare, trece vagon cu vagon și, după ce s-a dus și ultimul de pe șosea, doamna dă fuguța și ridică bariera (pe care o demontează, desigur, în cele trei piese componente: bara și cele două picioruțe.

Dacă această descriere vi se pare o invenție, atunci priviți imaginile video la „Bariera Inteligentă”  de la Baicului; au fost înregistrate și publicate, în această dimineață, de către un membru al comunității Infotrafic București și Ilfov,  care descrie simplu acest dispozitiv de siguranță rutieră:

București, Baicului, 2024 – Ultima tehnologie în materie de bariere.

Pe sensul celălalt, alt lucrător, aceeași operațiune.

Acum, că bat alegerile la ușă, se fac promisiuni de pasaj în loc de bariera de la Baicului, dar realitatea reală (și străveche) arată exact ca în această înregistrare video: când vine trenul, o doamnă dă fuga, încropește o barieră, iar după ce a trecut trenul, aleargă iar să demonteze „sistemul” și să dea voie mașinilor să treacă.

Pasaj suprateran în loc de bariera de la Baicului, o poveste mai veche

Dar despre un pasaj suprateran în loc de bariera de la Baicului se vorba și în 2023, când Consiliul Local al Sectorului 2 se declara preocupat un asemenea proiect, descris în hârtii ca fiind deosebit de necesar pentru zona Baicului – Obor.

Pe site-ul CL al Sectorului 2, în 2021 se vorbea despre această  zonă ca fiind una „putemic dezvoltată în ultimii ani”, unde „sunt implementate și în curs de implementare diferite proiecte de restructurare și conversie a zonelor industriale în vederea refuncţionalizării suprafeţelor de teren”.

Nota de fundamentare a proiectul „pasajul Baicului”, citată de Club Feroviar, mai vorbea și despre „tendința ridicată de dezvoltare urbană este caracterizată de dezvoltarea ansamblurilor rezidenţiale”:

Oportunitatea zonei Baicului-Obor este definită de potenţialul oferit de capacitatea de trafic a infrastructurii de cale ferată existentă prin reconfigurarea infrastructurii feroviare prezente în zonă pentru modernizarea şi crearea de legături directe cu metroul sau alte transporturi publice în comun. În vederea optimizării infrastructurii feroviare şi conturarea unor direcţii principale de dezvoltare şi consolidare a tramei stradale este necesară construirea pasajului suprateran Baicului, peste calea ferată, care va asigura fluidizarea traficului prin eliminarea barierelor rutiere la nivelul trecerii cu calea ferată, fiind o alternativă pentru preluarea unei părţi din traficul care se descarcă din Strada Doamna Ghica.

Când bariera de la Baicului va fi înlocuită de un pasaj suprateran, vom da o petrecere. Decocamdată, mai dăm play o dată la operațiunea de punere manuală în siguyranță a traficului rutier, la această trecere la nivel cu calea ferată din orașul nostru București.

Cookies