VIDEO | „Banda trotuar” proaspăt reabilitată din Sectorul 6, pe strada Dealul Țugulea. Un șofer a fost filmat mergând printre pietoni. Ciprian Ciucu: Rapid, stâlpișori!

31 mart. 2023
1340 Afișari
VIDEO | „Banda trotuar” proaspăt reabilitată din Sectorul 6, pe strada Dealul Țugulea. Un șofer a fost filmat mergând printre pietoni. Ciprian Ciucu: Rapid, stâlpișori!
„Banda trotuar” proaspăt reabilitată din Sectorul 6, pe strada Dealul Țugulea. Un șofer a fost filmat mergând printre pietoni. Ciprian Ciucu: Rapid, stâlpișori! | Sursă foto: Captură Facebook-Pentru Sectorul 6

De multe ori am văzut mașini parcare pe trotuar, fără să se țină cont de pietonii care nu pot trece. De daca aceasta, un șofer din București a fost filmat mergând pe trotuar, pe strada Dealul Țugulea din Sectorul 6.

Filmarea cu mașina care se strecoară printre pietoni a și încărcată pe rețelele de socializare.

Un șofer a fost filmat mergând pe trotuar, pe strada Dealul Țugulea din Sectorul 6

Un șofer din București a decis să circule cu mașina pe trotuar din Sectorul 6, fără să ia in considerare pietonii care circulau în zona respectivă la acel moment.

Momentul în care mașina merge pe trotuar a fost filmat de unul dintre pietoni și postat pe grupul de Facebook „Pentru Sectorul 6”.

În imagini se poate observa că mai mulți copii mergeau pe trotuarul de pe Strada Dealul Țugulea la momentul respectiv. Iată mesajul transmis pe femeia care a publicat imaginile pe Facebook:

În filmare este trotuarul nou reabilitat de pe strada Dealul Țugulea, astăzi (29 martie) la 11:54 AM, când îl luam pe cel mic de la școală. Se circula pe el ca pe stradă. Pietonii fac slalom printre mașini. Vă rog să puneți bolarzi sau stâlpi de o parte si de alta a acestuia ca mașinile să nu mai meargă pe el.

Răspunsul primarului Ciprian Ciucu

Postarea a stârnit indignarea locuitorilor Sectorului 6 care spun că astfel de situații se întâmplă și în alte zone. Iată câteva dintre comentariile lăsate de bucureșteni:

  • „Aceeași situație este și pe trotuarul de pe Calea Crângași 17-23. Mai nou sunt mașini care trec dinspre Nicolae Filimon spre Calea Crângași prin pasajul pietonal Calea Crângași 17. Oameni inventivi.”
  • „De 2 ani fac sesizări și pentru Strada Centurii. Acolo au ocupat tot trotuarul.”
  • „Așa e peste tot în Sectorul 6. Nu există trotuare libere mai ales prin spatele blocurilor, e dezastru și ne punem în pericol viața noastră și a celor mici.”

Cu toate astea, există și persoane care sunt de partea șoferului și spun că nu este nimic greșit sau că trotuarul este prea lat.

  • „Pe trotuarul ala se parchează și se circulă cu mașina de 30 de ani.”
  • „Trotuarul acela e suficient de lat încât putea fi tăiat pe jumătate și făcute parcări din stradă. Când au început renovarea credeam că așa vor face.”
  • „Trec zilnic pe jos pe acolo cu cele două fete. Trotuarul ăla e prea lat.”

Pe lângă comentariile de la locuitorii Sectorului 6, există și un comentariu dat de primarul Ciprian Ciucu. Iată ce a transmis aceasta:

ADPDU Sector 6: RAPID, STÂLPIȘORI!

Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a anunțat miercuri, 29 martie 2023, că până astăzi, vineri-31 martie 2023, stâlpișorii vor fi montați.

Cookies