VIDEO | Azi, meniu electoral cu pasaje. Gabriela Firea s-a dus cu Rareș Hopincă la barieră la Petricani și promite pasaje supraterane: Nu se pune problema de bani! Bani sunt!

28 mai 2024
628 afișări
VIDEO | Azi, meniu electoral cu pasaje. Gabriela Firea s-a dus cu Rareș Hopincă la barieră la Petricani și promite pasaje supraterane: Nu se pune problema de bani! Bani sunt!
VIDEO | Azi, meniu electoral cu pasaje. Gabriela Firea s-a dus cu Rareș Hopincă la barieră la Petricani și promite pasaje supraterane: Nu se pune problema de bani! Bani sunt! Sursa foto: Captura ecran Facebook / Gabriela Firea

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a mers împreună cu Rareș Hopincă, candidatul PSD-PNL la Sectorul 2, la bariera de la Petricani, care leagă județul Ilfov de București, unul dintre cele mai aglomerate locuri din Capitală. Firea a promis că, dacă va ieși primar, va construi două pasaje supraterane pentru a fluidiza traficul.

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, vine cu promisiuni noi cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile locale. De data asta, fostul primar al Bucureștiului din perioada 2016 – 2020 a mers la bariera de la Petricani împreună cu Rareș Hopincă, candidatul alianței PSD – PNL la Primăria Sectorului 2 și a postat vizita pe contul său de Facebook.

Gabriela Firea a mers la barieră la Petricani și a făcut promisiuni pentru două pasaje supraterane

Firea s-a filmat împreună cu Hopincă în dreptul barierei de la Petricani, un loc extrem de aglomerat din oraș, și a acuzat actuala conducere a sectorului pentru aglomerația din această zonă. Mai mult, fostul primar susține că a lăsat din mandatul său de primar al Capitalei două studii de fezabilitate „la cheie”, cu toate avizele obținute, pentru două pasaje supraterane ce urmau a fi realizate la Petricani și la Andronache.

„Vizita în zonele Petricani și Andronache mi-au confirmat că sectorul 2 are nevoie urgentă de pasajele care să fluidizeze circulația în nordul Capitalei și la trecerea spre județul Ilfov, prin orașul Voluntari. În fiecare zi, dimineața sau la finalul programului, traficul de aici, unde sunt multe multinaționale, este sufocant. Nu se poate pune problema de bani! Bani sunt! Sectorul 2 a avut în ultimul an excedent bugetar de 320 de milioane de lei. Cu un maximum de 65 milioane de euro din bugetul local s-ar fi putut face ambele pasaje! Sunt și acum, la cheie, două studii de fezabilitate. Unul pentru Andronache, altul pentru Petricani, cu toate avizele obținute. Soluția constructorilor, dar și a tuturor celor implicați, cu care am discutat a fost aceea de construire a două pasaje supraterane, construite succesiv, pentru a nu bloca întregul sector”, a explicat Firea.

Firea l-a numit pe Rareș Hopincă „prietenul și colegul meu, viitorul primar al Sectorului 2”

În continuarea videoclipului postat, Gabriela Firea spune că (în cazul în care va deveni primar) se va baza pe sprijinul lui Rareș Hopincă pentru a realiza aceste două pasaje supraterane.

„Mă bazez pe colaborarea cu prietenul și colegul meu, Rareș Hopincă, viitorul primar al Sectorului 2, și ne angajăm, ca împreună să realizăm aceste pasaje într-un timp relativ scurt.Pasajul Petricani, situat la granița orașului Voluntari cu Șoseaua Petricani, este un proiect menit să descongestioneze zona de Nord-Est a Capitalei. Proiectul pentru Pasajul Andronache presupune amenajarea a 4 benzi de circulație, trotuare, iluminat public, devierea/relocarea rețelelor de utilități. Pasajul va contribui la fluidizarea circulației în zonă, cu efecte directe asupra scăderii nivelului de noxe.Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi se lucra la caietul de sarcini pentru a se putea demara procedurile de licitaţie. De ce nu s-a mișcat nimic în ultimii 4 ani la aceste pasaje atât de necesare Sectorului 2?Promisiunea mea, pe care o fac împreună cu Rareș Hopincă, locuitorilor sectorului 2, dar și oamenilor care vin la muncă în zona asta de București, este aceasta: două pasaje, Andronache și Petricani, în doi ani de zile fiecare.”

CITEȘTE ȘI

VIDEO | Se fac ultimele teste pentru prima pistă de pumptrack din Sectorul 1. Este în parcul de la intersecția dintre străzile Jiului și Dridu, gata și el în curând

Marele necaz de la Romexpo. După o ninsoare, cupola s-a întors pe dos ca o pălărie și a căzut. Pavilionul emblematic pentru București are un frate geamăn la Brno

Big Brother, da-n sertar. Ciprian Ciucu explică cele 3.000 de camere de supraveghere din Sectorul 6. „Nu are nimeni acces la înregistrări în afara legii”

Cookies