VIDEO | Aventurile unui cățel Amstaff legat de-un gard și abandonat prin Berceni. O bucureșteancă l-a găsit, a stat cu el câteva ore, a dat sfoară-n țară și i-a găsit familie nouă

20 mart. 2024
2338 Afișari
VIDEO | Aventurile unui cățel Amstaff legat de-un gard și abandonat prin Berceni. O bucureșteancă l-a găsit, a stat cu el câteva ore, a dat sfoară-n țară și i-a găsit familie nouă
VIDEO | Aventurile unui cățel Amstaff legat de-un gard și abandonat prin Berceni. O bucureșteancă l-a găsit, a stat cu el câteva ore, a dat sfoară-n țară și i-a găsit familie nouă. Sursa foto: Facebook/ Ana Stancu

Statisticile spun că, în medie, la fiecare doi câini adoptați din adăposturi, trei sunt lăsați pe stradă în București. Chiar dacă unele persoane aleg să adopte un animal de companie, asta nu garantează că îl vor și păstra.

Unii bucureșteni au întâlnit de multe ori animale abandonate pe stradă, fie în cutii, fie legate de vreun stâlp, fie libere.

Zilele trecute, un astfel de caz s-a petrecut în cartierul Berceni din București. O femeie și-a scos câinele la plimbare în lesă, s-a uitat în jur să se asigure că nu este văzută, după care l-a abandonat. Cățelul a stat mai bine de trei ore legat de un gard, dar nimeni nu s-a întors după el.

Persoana care a abandonat cățelul a fost filmată de camerele de supraveghere din zona respectivă

În urmă cu câteva zile, o întâmplare tristă, dar cu final fericit, s-a petrecut pe Bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4 al Capitalei. O femeie și-a scos câinele la plimbare și a căutat locul perfect în care să-l abandoneze. Însă, motivul pentru care a făcut asta a rămas necunoscut.

Individa în cauză a legat cățelul cu lesa de un gard, după care a plecat. Acțiunea a fost surprinsă pe camerele de supraveghere din zona respectivă.

O bucureșteancă a găsit câinele și a stat cu el aproximativ trei ore pentru a vedea dacă vine cineva să îl ia. Însă, așteptarea a fost în zadar, animalul a fost abandonat.

Cățelul este din rasa Amstaff, are aproximativ doi ani, e băiețel și este extrem de pupăcios, potrivit spuselor femeii care l-a găsit.

Baiat, ~2 ani, cumințel, drăgălaș, super lipicios, pupăcios și deloc agresiv, dar nepreietenos cu alte animale (ieri s-a încercat o adopție, unde ar mai fi avut un frățior din aceeași rasă, dar nu l-a tolerat deloc…)
L-am găsit abandonat în spatele blocului, legat de un gard. Am stat cu el vreo 3 ore, evident nu a venit nimeni să îl revendice. Nu e cipat”, a scris bucureșteanca într-o postare pe Facebook.
Femeia a spus și că a alertat autoritățile cu privire la abandonul cățelului, în speranța că persoana care a făcut asta va fi sancționată.

Cățelul a fost adoptat

Cu ajutorul postării făcute de bucureșteancă pe pagina sa de Facebook, care a fost văzută de sute de persoane, cățelul a fost adoptat.

Ultimul update, cățelul a fost adoptat ieri, sperăm cu succes”, se arată în postare.

Amstaff
Amstaff. Sursa foto: Facebook/ Ana Stancu

Poate, de data aceasta, va avea parte de o familie cumsecade și nu va mai fi abandonat.

Te-ar putea interesa și:

Cookies