VIDEO | „Autostradă deschisă circulației”. Primele mașini, pe prima porțiune gata din Centura Modernă a Capitalei. 10 km din A0 Nord (între DN1 și A3), inaugurați azi

29 nov. 2023
2165 Afișari
VIDEO |
VIDEO | "Autostradă deschisă circulației" Primele mașini, pe prima porțiune gata din Centura Modernă a Capitalei. 10 km din A0 Nord (între DN1 și A3), inaugurați azi

„Autostradă deschisă circulației / km 22 – km 32” scrie pe un panou mare instalat la intrarea pe prima bucată din A0 care e gata. De azi de la ora 15, se poate circula pe 10 din cei 20 de kilometri terminați din Autostrada Bucureștiului –  Centura Modernă a Capialei.

Acest prim segment inaugurat cu 7 luni înainte de termenul contractul de finalizare e parte din Lot 2 Nord, între DN1 și A3. Nu putem circula pe toată bucata de autostradă terminată din cauză că CNAIR nu a făcut conexiunile cu restul rețelei rutiere.

Dar, la inaugurarea de azi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a zis că  la anul vor fi gata și nodurile rutiere:

După finalizarea legăturii cu Lotul 3, se va putea circula, anul viitor, pe 21 de km între DN1 și DN2.

Construcția celor aproape 20 de kilometri din A0 – Autostrada Bucureștiului a costat 831,92 milioane de lei (fără TVA) și a fost finalizată cu 7 luni mai devreme.

UMB a început oficial lucrările la acest tronson în august anul trecut (2022) și avea ca termen de finalizare oficial data de 1 iunie 2024, astfel că deschiderea parțială de azi și finalizarea tuturor lucrărilor în următoarele luni se traduce printr-un un contract terminat înainte de termen.

VIDEO | Primele mașini pe A0 – Lot 2 Nord, între ND1 și A3

Cea mai mare parte a tronsonului din A0 Nord care, deși este gata, nu poate fi folosită se întinde pe o distanță de aproape 7 kilometri și este bucata cuprinsă între nodul rutier cu A3 și până spre DN2, la Afumați. Mai rămâne nefolosită o porțiune din A0 cuprinsă între  intersecția cu DN1 și până în dreptul localității Corbeanca.

Tot românii de la UMB au început  lucrul și la  Lotul 4 din A0 Nord.

Acest nou șantier e pentru 4,47 km din Centura Modernă a capitalei, iar valoarea contractului este de 313 milioane de lei. este vorba despre segmentul de A0 care ajunge de la DN3 (Cernica) la A2, traversând râul Colentina pe un viaduct.

Acest lot are un termen de execuție de 18 luni, deci finalizarea sa ar putea avea loc la final de 2024 sau început de 2025, însă cum nu există o descărcare în capătul dinspre DN3, deschiderea circulației este complet dependentă de Lotul 3, adiacent.

 

Cookies