VIDEO | Autostrada Bucureștiului, Lotul 1 Sud: Se toarnă asfalt pe pasajul principal și pe bretelele de la nodul rutier A0 cu A2. „Urmează darea în trafic”

21 mai 2024
8692 afișări
VIDEO | Autostrada Bucureștiului, Lotul 1 Sud: Se toarnă asfalt pe pasajul principal și pe bretelele de la nodul rutier A0 cu A2.
VIDEO | Autostrada Bucureștiului, Lotul 1 Sud: Se toarnă asfalt pe pasajul principal și pe bretelele de la nodul rutier A0 cu A2. "Urmează darea în trafic". Sursa foto: captură video Irinel Ionel Scrioșteanu/Facebook

Stadiul lucrărilor pe șantierul de la Lotul 1 Sud, Autostrada Bucureștiului: Se toarnă asfalt pe pasajul principal și bretelele ce corespund nodului rutier A0 x A2. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor anunță că acest tronson de autostradă este următorul care va fi dat în trafic.

Lotul 1 Sud, Autostrada Bucureștiului, stadiul lucrărilor

Irinel Ionel Scrioșteanu a mers marți, 21 mai 2024, pe șantierul Lotului 1 Sud al A0.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor anunță că antreprenorul a început să aștearnă asfaltul pe pasajul principal și pe bretelele acestuia, ce corespund nodului rutier dintre Autostrada Modernă a Bucureștiului A0 și Autostrada A2.

Acesta este următorul tronson de autostradă care va fi dat în trafic pe zona de Sud a Capitalei:

pentru care presăm și sprijinim antreprenorul să finalizeze lucrările cât mai repede posibil, spune Scrioșteanu.

Mobilizarea pe șantier a crescut. Când este posibil să fie dat în trafic acest lot

În prezent, activitatea este mai bună aici pe șantier.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a transmis mai multe informații despre stadiul lucrărilor de pe acest șantier, iar la final a anunțat că mobilizarea în șantier a crescut și este posibil ca acest lot al A0, de aproximativ 10 km, să fie dat în trafic la sfârșitul lunii iulie, inclusiv nodul rutier dintre Autostrada Modernă a Capitalei A0 cu Autostrada Soarelui A2:

Suntem pe nodul rutier dintre A0 și A2. Este ultima zonă în care mai este de turnat asfalt pe acest lot al A0 Sud. Se lucrează cu mai multe finisoare și pe zona de bretele și pe zona de pasaj principal peste Autostrada A2.

Acesta este pasajul principal. Deja prima cale de rulare dinspre Chiajna spre Glina este asfaltată. Două finisoare au așternut, până acum puțin timp, asfaltul aici. Și acum se compactează acest prim strat.

Pe breteaua unde am fost mai devreme și am filmat este deja stratul de uzură aferent acelei bretele. Secțiunea de placă de suprabetonare – care a fost cu problemă de neconformitate identificată a fost remediată. Acum se lucrează la frezarea asfaltului în proximitatea A2.

Pe corpul autostrăzii se lucrează la montarea parapetului (și pe zona mediană și pe zona laterală).

Activitatea este mai bună față de acum o săptămână și jumătate (când am fost ultima dată). După ce se aștern primele straturi de asfalt urmează să se monteze și rosturile pentru dilatare în acestă zonă.

Pentru că mobilizarea a crescut cred că este posibil ca la sfârșitul lunii iulie să circulăm pe acest lot de autostradă de aproximativ 10 km care face parte din Lotul 1 A0 Sud, inclusiv pe nodul acesta rutier dintre A0 și A2, fără restricții, a spus Scrioșteanu într-un clip video publicat pe Facebook.

VIDEO

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies