VIDEO | Asociația Pro Infrastructură, despre Lotul 2 Nord din Autostrada Bucureștiului: Din totalul celor 19 km, vom circula pe nici jumătate din distanță în noiembrie

02 oct. 2023
7417 Afișari
VIDEO | Asociația Pro Infrastructură, despre Lotul 2 Nord din Autostrada Bucureștiului: Din totalul celor 19 km, vom circula pe nici jumătate din distanță în noiembrie
VIDEO | Asociația Pro Infrastructură, despre Lotul 2 Nord din Autostrada Bucureștiului: Din totalul celor 19 km, vom circula pe nici jumătate din distanță în noiembrie. Sursa foto: Facebook/ Asociația Pro Infrastructură

Asociația Pro Infrastructură susține că doar 9,5 km din Lotul 2 Nord al Autostrăzii Bucureștiului vor fi inaugurați în noiembrie. În luna iunie, API susținea că această porțiune din A0 Nord ar urma să se deschidă în octombrie, însă estimarea a fost „împinsă o lună”.

Asociația Pro Infrastructură, despre Lotul 2 Nord al Autostrăzii Bucureștiului

Doar 9,5 km pe A0 Nord, în noiembrie, spune Asociația Pro Infrastructură (API) într-o postare pe Facebook.

La data de 23 septembrie 2023, ONG-ul a filmat întregul lot 2 al Autostrăzii Bucureștiului din apropiere de Afumați și până dincolo de pădurea Petrești, zona Corbeanca. Reprezentanții API spun că estimarea asociației din iunie 2023 va fi împinsă cu o lună:

probabil constructorul UMB va avea pregătită de inaugurare secțiunea de 9,5 kilometri dintre DN1 și Autostrada A3 în noiembrie, nu octombrie.

De asemenea, deși au existat multe promisiuni din partea oficialilor din cadrul Ministerului Transporturilor și din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, încă nu s-a găsit o soluție pentru o descărcare provizorie în DJ200 lângă Ștefănești.

Dacă ar fi existat aprobare pentru această soluție, ar fi fost dați în trafic încă aproximativ 4 kilometri din autostradă și, totodată, ar fi fost o alternativă de conectare a DN2 cu DN1 prin Autostrada Bucureștiului A0, degrevând Centura Capitalei de o parte din vehiculele aflate în tranzit.

Aproape 10 kilometri din Lotul 2 Nord al A0 devin „muzeu”

Așadar, din totalul celor 19 kilometri cât are tot lotul 2, vom circula doar pe 9,5 km pe relația DN1-A3 și vom pune țipla pe cele două frumoase muzee dinspre tronsoanele vecine: 7,5 km spre DN2 unde sperăm că chinezii de la CCECC vor termina (mai) repede nodul A0-DN2 (suntem în faza de proiectare, răbdare) și 2 km spre DN1A/DN7 unde abia s-a uscat cerneala de pe contractul semnat miercurea trecută cu italienii de la Pizzarotti (deci iar răbdare), a conchis Asociația Pro Infrastructură.

VIDEO

Cookies