VIDEO | Amendă de 37.000 lei pentru două magazine Mega Image din Chiajna. Comisarii ANPC au găsit o mulțime de nereguli

05 feb. 2022
4684 afișări
VIDEO | Amendă de 37.000 lei pentru două magazine Mega Image din Chiajna. Comisarii ANPC au găsit o mulțime de nereguli
Amendă de 37.000 lei pentru două magazine Mega Image din Chiajna. Comisarii ANPC au găsit o mulțime de nereguli | Sursă foto: Facebook-ANPC - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

ANPC a realizat vineri, 4 februarie noi controale în două puncte comerciale ale lanțului de magazine Mega Image. Cu toate că zilele trecute comisarii ANPC au mai amendat și alte magazine ale Mega Image, în continuare, în urma controalelor, se găsesc o mulțime de nereguli.

Alte două magazine Mega Image amendate de ANPC

Directorul general ANPC, Paul Anghel a declarat într-un comunicat de presă că s-au făcut astfel de controale în trei zile consecutive și cu toate acestea lucrurile nu se schimbă. El consideră că operatorul economic profită de buna credință a clienților, fiind complet dezinteresați de lege. Acesta a mai declarat și că controalele nu se vor oprii până când nu sunt respectate regulile în fiecare magazin în parte. Marile magazine vor fi permanent monitorizate de comisarii ANPC.

Ambele magazine Mega Image aflate în Chiajna, Ilfov au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 37.000 de lei.  Pe lângă amenzile încasate acestora le-au fost aplicate și alte măsuri complementare, precum:

 • Oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor găsite cu deficiențe.
 • Oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea problemelor constatate în magazine, în ceea ce privește una din unități. Pentru cea de-a doua unitate au fost închise doar raioanele unde au fost găsite probleme, până la remedierea lor.
Amenză de 37.000 lei pentru două magazine Mega Image din Chiajna. Comisarii ANPC au găsit o mulțime de nereguli
Amendă de 37.000 lei pentru două magazine Mega Image din Chiajna. Comisarii ANPC au găsit o mulțime de nereguli | Sursă foto: Facebook-ANPC – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Neregulile găsite de comisari în cele două magazine

Echipele din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului al Municipiului București au constata în urma controlului o mulțime de abateri. Din cauza acestora pentru unul din magazinele unde au fost făcute controalele, s-a propus sancțiunea complementară de închidere temporară a unității, pentru șase luni.

Lista neregulilor:
 • Comercializarea de produse expirate.
 • Comercializarea de legume și fructe expuse în rafturi de lemn uzate și acoperite de praf.
 • Resturi menajere, grăsime și praf găsite în statele rafturilor de legume și fructe.
 • Rafturi neigienizate, ce prezentau un strat gros de praf și un grad avansat de uzură.
 • La raionul de panificație, erau folosite rafturi ce prezentau un strat grosier de praf, resturi de cocă și resturi provenite de la produsele de panificație. Clești pentru servire nu erau igienizați corespunzător.
 • Utilizarea unor vitrine frigorifice ce prezenta zone cu rugină, resturi alimentare, vopsea exfoliată și ventilatoare pline de praf.
 • Depozitarea unor alimente la temperaturi diferite față de cele recomandate de producător.
 • Comercializarea unor produse ce prezentau arsuri de congelare și un procent ridicat de gheață.
 • Pavimentul din incintă prezentau zone sparte, uzate, iar în preajma rafturilor era plin de praf și de resturi alimentare.
Până la acest moment Mega Image nu a făcut public nici un comunicat referitor la controalele ANPC de ieri, 4 februarie 2022. Vor reveni cu detalii în cazul în care compania va transmite un punct de vedere oficial.

 

Cookies