VIDEO | Am văzut, întâmplător, Ceremonia militară organizată de Ziua Eroilor în București. Când să intru în mall, zeci de militari cu torțe aprinse au trecut pe lângă mine, cântând

26 mai 2023
624 Afișari
VIDEO | Am văzut, întâmplător, Ceremonia militară organizată de Ziua Eroilor în București. Când să intru în mall, zeci de militari cu torțe aprinse au trecut pe lângă mine, cântând
VIDEO | Am văzut, întâmplător, Ceremonia militară organizată de Ziua Eroilor în București. Când să intru în mall, zeci de militari cu torțe aprinse au trecut pe lângă mine, cântând. Sursa foto: B365

Aseară am participat la Ceremonia militară și religioasă, organizată cu ocazia sărbătoririi Zilei Eroilor și a fost o experiență deosebită.

Zeci de bucureșteni au mers cu torțe aprinse prin Capitală

Ieri, 25 mai 2023, eram în apropiere de Afi Cotroceni, atunci când am auzit melodia fanfarei răsunând din depărtare. M-am gândit că nu trebuie să ratez momentul, așa că am pregătit telefonul pentru a filma și am așteptat să apară militarii.

Când au ajuns participanții ceremoniei pe Bulevardul General Paul Teodorescu, toți bucureștenii din zonă și-au scos telefoanele și au început să îi filmeze. În același timp, se mișcau pe melodia fanfarei și zâmbeau.

În fața mulțimii de participanți la ceremonie erau militarii, care cântau la diverse instrumente. În spatele lor, erau zeci de persoane care țineau torțe aprinse, luminând tot bulevardul.

Pentru cei care nu știu, Ziua Eroilor este o sărbătoare națională din România pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate.

Ceremonia a avut loc în intervalul orar 21:00 – 23:30, pe traseul următor:

  • Palatul Cercului Militar Naţional – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Bd. Mihail Kogălniceanu – Piața Operei – Bd. Eroii Sanitari – Str.Prof. Dr. Gheorghe Marinescu – Șos. Cotroceni – Bd. Iuliu Maniu – Bd. Paul Teodorescu – Bd. Timișoara – sediul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

Participanții la ceremonie au mers exclusiv pe prima bandă de circulație, pe sensul normal de mers.

Experiența a fost una plăcută, nu mă așteptam să treacă fanfara chiar pe lângă mine. Probabil dacă aș fi planificat să merg să o văd, nu aș fi reușit. Însă, lucrurile care se întâmplă spontan sunt cele mai frumoase și memorabile.

Ziua Eroilor a adus restricții de circulație în București

Brigada Rutieră a anunțat restricții de circulație joi, 25 mai 2023, în Capitală. Traficul rutier a fost restricționat pe Strada Constantin Mille, în intervalul orar 19:30 – 22:00.

De asemenea, în intervalul orar 20:00 – 21:45, a fost restricționat traficul rutier pe Calea Victoriei, în zona Palatului Cercului Militar Național, între Str. Ion Câmpineanu şi Bd. Regina Elisabeta.

Te-ar putea interesa și:

Cookies